Vakman

Hier vind je meer informatie over vaktechnische zaken als de Hygiënecode voor het Slagersbedrijf, productinformatie, receptenmap en verbod op plastic tasjes.

Ben je KNS-lid? Log in op MijnKNS en je vindt onder 'dossiers' uitgebreide informatie over deze onderwerpen, antwoorden op veelgestelde vragen en handige downloads.

Hygiƫnecode voor het Slagersbedrijf

Alle slagers in Nederland moeten werken volgens de Hygiënecode voor het Slagersbedrijf die sinds 1 juni 2011 beschikbaar is.

Om de inhoud van de hygiënecode op een gemakkelijke manier te integreren in de dagelijkse bedrijfsvoering is een e-learning module ontwikkeld.

Meer informatie over de hygiƫnecode

Productinformatie

Europese wetgeving heeft regels opgesteld over het verstrekken van voedselinformatie aan de consument. Deze Europese productinformatie verordening is sinds 13 december 2014 van toepassinging.

Er zijn verschillende regels voor informatiebepalingen op toonbankproducten, voorverpakte producten, producten die verkocht worden aan derden en via websites.

Lees verder

Receptenmap

De Receptenmap voor het Slagersbedrijf vormt een belangrijke richtlijn voor slagers voor de productie in de ambachtelijke worstmakerij en/of keuken. Het doel van deze map is om jou als slager standaardreceptuur te bieden.

Meer informatie

Vereniging Zelfslachtende Slagers

In 2014 is de Vereniging van Zelfslachtende Slagers (VZS) opgericht om zo de belangen van deze groep slagers, die zelf slacht, optimaal te behartigen. Slacht je in jouw eigen bedrijf of heb je een slachterij? Dan kun je, als je lid bent van de KNS, ook lid worden van de VZS.

Meer info over VZS

Verbod op gratis plastic tasjes

Per 1 januari 2016 verbiedt het ministerie van Infrastructuur en Milieu het gratis verstrekken van plastic tassen aan de consument. Doelstelling van het verbod is het sparen van het milieu.

 

Meer ...

Meer informatie

Ondernemer
Werkgever