Hygiënecode voor het Slagersbedrijf

Alle slagers in Nederland moeten werken volgens de Hygiënecode voor het Slagersbedrijf die sinds 1 juni 2011 beschikbaar is. Als onderdeel van het KNS-lidmaatschap ontvangen leden de Hygiënecode voor het Slagersbedrijf eenmalig gratis. Per 2021 verschijnt de Hygienecode voor het Slagers- en Poeliersbedrijf. Als deze gelanceerd is, is dit de nieuwe wettelijke invulling om aan de HACCP-verplichting te voldoen.

Downloads Hygiënecode voor het Slagersbedrijf

Onder dossiers vind je de volledige Hygiënecode. Ook kun je daar de formulieren Haccp- en schoonmaaklijst downloaden. Exclusief voor KNS-leden. En ook kun je hier inloggen op de Online Hygiënecode.

Module Hygiënisch werken op Slagerspassie

In de slagerij moet je volgens de wet voldoen aan een aantal eisen om consumenten van veilig voedsel te voorzien. Hygiënisch werken is de grondslag voor voedselveiligheid. Op Slagerspassie is de module ‘Hygiënisch werken’ beschikbaar. Met deze module kan iedereen die werkzaam is in de slagersbranche online kennis opdoen over voedselveiligheid, hygiënisch werken en de toepassing hiervan in de dagelijkse praktijk. Je vindt dit onderdeel onder het icoon van het ‘afstudeerhoedje’. Ga gelijk naar Slagerspassie!

Nieuws