Receptenmap

De Receptenmap voor het Slagersbedrijf vormt een belangrijke richtlijn voor slagers voor de productie in de ambachtelijke worstmakerij en/of keuken. Het doel van deze map is om jou als slager standaardreceptuur te bieden:

  • die je nodig hebt in verband met de HACCP-verplichting. De Hygiënecode voor het Slagersbedrijf vereist dat slagers receptuur van producten uit de worstmakerij en keuken moet vastleggen. De Receptenmap helpt jou door standaardreceptuur te bieden voor de meest voorkomende productcategorieën. Je kunt de receptuur aanpassen naar bedrijfsspecifieke wensen.
  • waardoor je het assortiment goed kan afstemmen op de adviezen van de Gezondheidsraad en zo aansluit op een gezond en verantwoord voedingspatroon. Door toepassing van deze recepturen kan je zowel het vet- als zoutpercentage reduceren. Zo kan de slagersbranche antwoord geven op de vraag naar gezond eten van overheid en consument.

De Receptenmap is in 2013 aanzienlijk uitgebreid. De productcategorie vleeswaren en worstsoorten, gehakt en verse worst, vlug- en panklare artikelen, maaltijden en maaltijdcomponenten zijn uitgebreid beschreven.

De recepten zijn uitgebreid getest en besproken door een klankbordgroep van ervaren worstmakers. De intensieve samenwerking met vakspecialist Paul van Trigt heeft ervoor gezorgd dat het originele karakter en de kenmerkende smaak van de producten van de slager als vakman behouden zijn gebleven.

De Receptenmap voor het Slagersbedrijf is voor leden gratis beschikbaar op MijnKNS.