Webshop
Op zoek naar de hygiënecode, poster met technische verdeling of iets anders?
Aanvullingen voor langere houdbaarheid
In maart 2025 zijn de 'Aanvullingen op de Hygiënecode voor het Slagers- en Poeliersbedrijf' gelanceerd. Deze aanvullingen helpen de slager en poelier in het veilig langer houdbaar maken van producten. De folder met deze aanvullingen is een integraal onderdeel van de Hygiënecode voor het Slagers- en Poeliersbedrijf en kan niet los worden gebruikt.
Hygiënecode voor het Slagers- en Poeliersbedrijf
De Hygiënecode voor het Slagers- en Poeliersbedrijf (2021) helpt de slager en poelier om de voedselveiligheid van ambachtelijk bereide producten te borgen. De hygiënecode is bedoeld voor slagerijen en andere vleesverkooppunten zoals boerderijverkoop en ambulante handel, inclusief kleine slachterijen en EG-erkende slagersbedrijven.
Als KNS-lid ontvang je een exemplaar van de Hygiënecode voor het Slagers- en Poeliersbedrijf en van de aanvullingen gratis als onderdeel van jouw lidmaatschap. Meerdere vestigingen? Dan kun je extra exemplaren bestellen.
Onder aan deze pagina tref je het bestelformulier aan.
Posters met technische verdeling
Er zijn drie posters beschikbaar met technische verdeling: half varken, runderachtervoet en rundervoorvoet. Elke poster is op A0-formaat.
Onder aan deze pagina tref je het bestelformulier aan.
Overig
Toonbankkaartje voedselallergie/allergenen
Slagers hebben de keuze om de allergeneninformatie van niet-voorverpakte producten schriftelijk, elektronisch of mondeling over te dragen. Daarnaast heeft de slager de plicht om klanten te attenderen op de beschikbare informatie. Daarom heeft KNS speciaal voor haar leden een toonbankdisplay ontwikkeld waarmee de klant wordt gewezen op de beschikbare allergeneninformatie. Handig om op je toonbank te zetten. Het toonbankkaartje is na te bestellen, per 10 stuks.
Blok etikettering rund- en kalfsvlees
Het formulier 'etikettering rund- en kalfsvlees' is te downloaden op Mijn KNS, in het dossier Productinformatie.