Webshop
Op zoek naar de hygiënecode, poster met technische verdeling of iets anders?
Hygiënecode voor het Slagers- en Poeliersbedrijf
In maart 2021 verscheen de nieuwe Hygiënecode voor het Slagers- en Poeliersbedrijf. Een document dat jou als slager/poelier in staat stelt om de voedselveiligheid van ambachtelijk bereide producten te borgen. Door de introductie van de Hygiënecode voor het Slagers- en Poeliersbedrijf vervallen de vorige codes, voor slager en poeliers, per 1 oktober 2021 en is er nog maar één code die door zowel de slagers- als poeliersbranche gebruikt wordt. De hygiënecode is bedoeld voor slagerijen en andere vleesverkooppunten zoals boerderijverkoop en ambulante handel, inclusief kleine slachterijen en EG-erkende slagersbedrijven.
Als KNS-lid ontvang je een exemplaar van de Hygiënecode voor het Slagers- en Poeliersbedrijf gratis als onderdeel van jouw lidmaatschap. Meerdere vestigingen? Dan kun je extra exemplaren bestellen.
Onder aan deze pagina tref je het bestelformulier aan.
Posters met technische verdeling
Er zijn drie posters beschikbaar met technische verdeling: half varken, runderachtervoet en rundervoorvoet. Elke poster is op A0-formaat.
Onder aan deze pagina tref je het bestelformulier aan.
Overig
Toonbankkaartje voedselallergie/allergenen
Slagers hebben de keuze om de allergeneninformatie van niet-voorverpakte producten schriftelijk, elektronisch of mondeling over te dragen. Daarnaast heeft de slager de plicht om klanten te attenderen op de beschikbare informatie. Daarom heeft KNS speciaal voor haar leden een toonbankdisplay ontwikkeld waarmee de klant wordt gewezen op de beschikbare allergeneninformatie. Handig om op je toonbank te zetten. Het toonbankkaartje is na te bestellen, per 10 stuks.
Blok etikettering rund- en kalfsvlees
Het formulier 'etikettering rund- en kalfsvlees' is te downloaden op Mijn KNS, in het dossier Productinformatie.