Voor de consument

Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) is de branchevereniging voor de ambachtelijke slager in Nederland. Wij werken aan een professionele en toekomstbestendige slagersbranche waarin de slager succesvol kan zijn als ondernemer, werkgever en vakman.

Wij ondersteunen onze leden, zowel individueel als in collectief, door lobby- en belangenactiviteiten, persoonlijk advies, producten en diensten, ledenvoordelen, informatie en inspiratie. Hart voor slagers is ons motto en daarmee maken wij ons hard voor de slagersbranche. Slagers die lid zijn van Koninklijke Nederlandse Slagers tonen hun lidmaatschap door dit lidmaatschapsschild.

Vind hier jouw slager

Ben je op zoek naar een zelfslachtende slager?

 

 

Actualiteiten

Meer nieuws

Persberichten

Slagers uitgelicht

De slager en vlees

Vlees is de grondstof en het kernproduct van de ambachtelijke slager. Dit mooie product heeft, vanwege zijn dierlijke oorsprong, een hoge intrinsieke waarde. KNS streeft er naar om bewustwording te creëren over die waarde in de vleesketen en bij de consument. KNS vindt een bewuste omgang met dieren en vlees(producten) van belang. KNS stimuleert daarom het gebruik van duurzame vleesconcepten in de achterban. Het eten van veel vlees wordt niet gepropageerd, wel het eten van verantwoord en kwalitatief goed vlees waarbij duurzaamheid, (lokale) herkomst en dierenwelzijn hoog in het vaandel staat. Verspilling moet voorkomen worden.

De (zelfslachtende) slager heeft een cruciale rol bij het op de markt zetten van deze waardevolle producten die een belangrijke rol spelen bij het genieten van de maaltijd. De slager kan prima vragen van de kritischer wordende consument beantwoorden omdat hij de herkomst en wijze van productie van zijn producten als geen ander kent.

De gemiddelde consumptie van vlees en vleeswaren is in Nederland gematigd en in lijn met de adviezen van het Voedingscentrum ten aanzien van een gezond en gevarieerd eetpatroon. Gematigde vleesconsumptie past in gezond voedingspatroon en draagt door zijn bouw- en voedingsstoffen bij aan de gezondheid. Vlees is rijk aan de vitamines B1, B6 en B12 en het mineraal zink.

Daarnaast levert het vitamine B2 en de mineralen ijzer, fosfor en seleen. Lever is bovendien rijk aan vitamine A. Onbewerkt vlees staat vanwege deze gunstige eigenschappen in de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. Vanwege negatieve gezondheidseffecten bij grote consumptie staat bewerkt vlees niet in de Schijf van vijf.

Meer lezen over de Nederlandse vleesketen? Ga naar www.nederlandvleesland.nl