Cijfers en ontwikkelingen

De slagersbranche is enorm veranderd door de jaren heen. Economische ontwikkelingen, nieuwe wet- en regelgeving en de toenemende online verkoop hebben invloed op het koopgedrag van consumenten.

Cijfers

In Nederland bestaan er momenteel 1.892 vestigingspunten van slagerijen, verdeeld over 1.679 ondernemers. Er is sprake van filialisering binnen de branche. In de slagersbranche zijn ongeveer 16.630 mensen werkzaam.

De ‘Slagersmonitor 2014’ uitgevoerd door het onafhankelijk marktonderzoek Gfk geeft inzicht in de positie van de slagersbranche. Een belangrijke uitkomst van het onderzoek is dat het slagersuniversum* in 2014 circa 5,7 miljard is. Dit omvat de aankopen van vlees en vleesproducten binnen supermarkten, slagerijen en overige kanalen. Binnen de totale markt werd in 2014 14,3% verkocht door de slagers. Ten opzichte van 2011 is het marktaandeel van de slagers met een index van 101 licht gestegen, ondanks een daling van 6% van het aantal slagerijen en een krimpende markt.

Lees alle resultaten van de Slagersmonitor

Leesvoer

Hieronder tref je een selectie aan van artikelen die zijn verschenen in De Slager, het vakblad voor KNS-leden, waarin interessante ontwikkelingen zijn beschreven.

Log in om de artikelen te lezen

Ontwikkelingen

Relevant nieuws met ontwikkelingen.