Vakwedstrijden

Vakwedstrijden zijn populair binnen de slagersbranche en meedoen is winnen! De KNS organiseert jaarlijks een drietal wedstrijden exclusief voor haar leden namelijk de Grote Grillworst Test (januari), de Spareribs Trophy (mei) en Lekkerste Bal Gehakt (september). Een onafhankelijke jury beoordeelt de inzendingen, deelnemers ontvangen altijd een juryrapport. Met de organisatie van deze vakwedstrijden streven wij een aantal doelen na:

  1. Kwaliteitsverbetering van het desbetreffende slagersproduct
  2. Promotie van het ambachtelijke slagersvak en daarmee het branche-imago in het algemeen
  3. Het creëren van een publiciteitsmoment voor de winnende slager.

Daarom geldt meedoen is winnen!

Grote Grillworsttest

De Grote Grillworsttest is dit jaar gestreden. Keurslager Braamskamp uit Rolde is de winnaar van deze KNS-vakwedstrijd. Het was weer een spannenden wedstrijd waar veel slagers aan meededen.

De Grote Grillworsttest 2018

Het Perfecte Pekelvlees

Pekelvlees, bijna vergeten als vleeswaren, maar een echt authentiek Nederlands product dat zeker de aandacht verdient. De KNS is ingegaan in op de oproep van Felix Wilbrink in De Telegraaf om hiervoor een wedstrijd te organiseren. Keurslagerij Jos Smal uit Blokker heeft deze unieke vakwedstrijd gewonnen. Tweede plaats is voor Uw ambachtelijke slager Lieuwe Nicolaï en de derde plaats is voor Keurslager Marcel Dekker uit Beverwijk.

 

Meer info

Spareribs Trophy

De Spareribs Trophy 2018 is gewonnen door slagerij van Tilburg uit Sliedrecht. Slager John van Tilburg ontving deze felbegeerde Trophy uit handen van juryvoorzitter Jord Althuizen. Keurslagerij Marco van Strien uit ’s Gravenmoer werd tweede en Keurslager Beverdam uit Rijssen behaalde de derde plaats.

Meer info

Lekkerste Bal Gehakt

Op dinsdag 6 november 2018 is bekend geworden dat voor de tweede keer Keurslagerij Marco van Strien de winnaar is van deze vakwedstrijd. De 2e plek wordt bezet door Keurslagerij Van Hest uit Goirle en Keurslagerij Jongmans uit Klundert heeft de 3e plaats gepakt.

Meer info

Relevant nieuws