Gouden Slagersring

Met de ludieke naam ‘Houd je Waf(f)el’ heeft slager Theo Beerens uit Eindhoven de Gouden Slagersring 2022 gewonnen. Deze prestigieuze prijs is voor het eerst in vier jaar weer uitgereikt aan de slager die het meest vernieuwende, innovatieve product heeft gemaakt. Met 'Houd je Waf(f)el’ wordt een nieuwe invulling gegeven aan een traditioneel product van de slager. De jury ziet veel kansen voor dit nieuwe slagersproduct.

Ad Bergwerffprijs voor jonge slager Niels Visschedijk

Bij de jeugdcategorie, voor slagers tot 26 jaar, heeft Niels Visschedijk de zogenoemde Ad Bergwerffprijs gewonnen voor zijn innovatieve Hy-dro worst. De worst is een hybride product, een combinatie van varkensvlees en oesterzwammen. Niels nam de prijs in ontvangst van de naamgever, oud KNS-voorzitter Ad Bergwerff. De vernoeming is tot stand gekomen omdat Bergwerff tijdens zijn voorzitterschap zich altijd heeft ingezet voor behoud van het ambacht en het enthousiasmeren van jongeren voor het slagersvak. 

Overige finalisten

De overige finalisten van de Gouden Slagersring zijn:
• Leon Hermanns: Neer's Rundje
• Wim Koelewijn, met twee producten: Party broodje Grillworst en Carpaccio bitterbal
• Ron de Kwant: Butchers butter

De andere finalist van de Ad Bergwerffprijs is Rutger Nijkamp, werkzaam bij Slagerij Goossen.

Geschiedenis

De Gouden Slagersring is een wedstrijd met een lange geschiedenis. De westrijd bestaat al sinds 1953. De wedstrijd heeft dus ook een bijzondere geschiedenis van winnaars. Bekijk de winnende innovaties van voorgaande jaren hier.

Relevant nieuws