Gouden Slagersring

De Gouden Slagersring is de prestigieuze wedstrijd in de slagersbranche die draait om innovatie en vernieuwing. Op woensdag 7 september vond de keuring plaats in Houten van de Gouden Slagersring en de Ad Bergwerff-prijs, de jongerencategorie. De jury vond het een eer om deze mooie producten te beoordelen. Op 5 oktober worden de winnaars bekend gemaakt.

Waarom meedoen?

Veel slagers zijn al eerder de uitdaging aangegaan en hebben meegedaan aan de wedstrijd. Dat heeft geleid tot productontwikkeling, vernieuwing en persoonlijke groei in het vakmanschap. Dus, waarom meedoen met de Gouden Slagersring?

  • Het zet je aan het denken over een te creëren innovatief product.
  • Het is de kans om jouw innovatie te laten toetsen door een vakkundige jury; elke inzending wordt beoordeeld middels een juryrapport.
  • Jouw deelname of nominatie levert pr-waarde op. Je hebt een verhaal om te vertellen aan klanten en aan de pers.

Productvoorwaarden

Waar moet een inzending aan voldoen? Het product moet nieuw en innovatief zijn en uit minimaal 30% vlees bestaan. Het product moet economisch rendabel zijn. Het is doorslaggevend dat een inzending een commercieel kansrijk product kan worden. Het product moet voor de slagersbranche nieuw zijn. Ook is een ambachtelijke en specialistische uitstraling belangrijk. Daarnaast wegen gezondheidsaspecten mee en moet een product niet te vet of zout zijn. Het winnende recept wordt gedeeld in de branche en moet uitvoerbaar zijn voor collega-slagers. De genomineerde inzendingen worden eigendom van KNS.

Categorieën

De wedstrijd kent twee leeftijdscategorieën. De eerste is voor ondernemers en werknemers, zij kunnen meedoen aan de Gouden Slagersring. Daarnaast is er ook de Ad Bergwerff-prijs, de jeugdcategorie voor deelnemers tot en met 25 jaar. 

Open voor alle slagers

De Gouden Slagersring wordt georganiseerd door een projectgroep bestaande uit vertegenwoordigers van het Broederschap van de Gouden Slagersring, SVO Vakopleiding Food en KNS. De wedstrijd is een ledenvoordeel van KNS. Desondanks kunnen zowel leden als niet-leden deelnemen aan de wedstrijd. Leden betalen €25 en niet-leden betalen  €50 per aangemeld product. Studenten van SVO vakopleiding food mogen gratis meedoen, voor de inzending van een (1) product, ovv een studentnummer.

Geschiedenis

De Gouden Slagersring is een wedstrijd met een lange geschiedenis. De westrijd bestaat al sinds 1953. De wedstrijd heeft dus ook een bijzondere geschiedenis van winnaars. Bekijk de winnende innovaties van voorgaande jaren hier.

Wedstrijdreglement

Relevant nieuws