Lekkerste Bal Gehakt van Nederland

De vakwedstrijd die draait om de klassieke 'bal gehakt' is al jaren een vakwedstrijd waar veel slagers aan meedoen en veel publiciteit trekt. De Lekkerste Bal Gehakt van Nederland is de derde vakwedstrijd dit jaar die door de KNS wordt georganiseerd.

Op donderdag 7 september vindt de eerste keuring plaats bij de KNS in Rijswijk. De driekoppige, vakkundige jury beoordeelt de ingezonden ballen gehakt op geur, smaak, samenstelling en bewerking. Na deze voorronde gaan de beste tien deelnemers door naar finalekeuring op 21 september. De feestelijke uitreiking vindt plaats op de Noordelijke Slagers Manifestatie (NSM) op maandag 2 oktober.

Vakjury

De vakjury bestaat dit jaar uit:

  • Pierre Wind - Chefkok, tv-presentator en juryvoorzitter
  • Gertjan Verzijl - Docent SVO vakopleiding food
  • Edwin Wapenaar van de gelijknamige Slagerij in Vlaardingen en winnaar van 2016

Ja, ik doe mee!

Indien je bent ingelogd, dan staan je gegevens al vooringevuld.

Bedrijfsnaam
Voornaam
Tussenvoegsel
Achternaam
Adres
Postcode
Plaats
E-mailadres
KNS-lid

Spelregels

Nog even de spelregels op één rij:

  • Deelname is voorbehouden aan slagersbedrijven (met winkel voor consumentenaankoop) aangesloten bij de KNS.
  • De uiteindelijke top 10 gaat door naar de finale.
  • De bal gehakt die je inzendt, zijn gelijk aan de kant-en-klaar ballen gehakt die je verkoopt. Indien je lid bent van een commerciële formule en gebruik maakt van gezamenlijke productie, kun je niet meer dan één keer mee doen met de vakwedstrijd.
  • De ingezonden producten mogen niet van derden worden betrokken en ter keuring worden aangeboden.
  • Alle ingezonden ballen gehakt worden in een professionele oven verwarmd tot een temperatuur waarop deze prettig eetbaar is.
  • Houd rekening met mysteryaankopen als je finalist wordt. Jouw product moet natuurlijk ook altijd voor de consument te vinden zijn in het winkelassortiment.
  • Minimaal 3 ballen gehakt dienen ingestuurd te worden.
  • De ballen gehakt moeten goed worden verpakt (tip: vacuüm). Het pakket moet voldoende worden gefrankeerd en voorzien van een label met daarop de bedrijfsnaam, het adres en het telefoonnummer van de deelnemer. Verzendkosten zijn voor rekening van de deelnemer.
  • Indien het product bedorven is of als hier enige twijfel over bestaat, wordt het product niet gekeurd.
  • Ingezonden producten dienen uiterlijk de dag vóór de keuring vóór 14.00 uur te worden aangeleverd bij de KNS, Diepenhorstlaan 3, 2288 EW Rijswijk. Producten die te laat binnenkomen, worden niet meer gekeurd.
  • De ballen gehakt kunnen ook persoonlijk worden afgeleverd bij de KNS tot 15.00 uur de dag vóór de keuring.
  • De producten zijn voor de jury anoniem.
  • Na de keuringsronde krijgt de deelnemer het onafhankelijke juryrapport toegestuurd.
  • De finalisten moeten, indien de jury dit wenst, inzicht geven in hun productieproces.
  • Over de uitslag kan niet met de jury worden gecorrespondeerd.

Heb je vragen over deze vakwedstrijd? Neem dan contact op met Martine van Haaster, PR & Communicatie medewerker, via m.vanhaaster@knsnet.nl of bel 070 3314633.

Winnende slagers op Facebook

 

Afgezien van de eer en natuurljik de beker, wint de winnaar van de Lekkerste Bal Gehakt van Nederlandook een speciale plek op Facebook. De winnaar wordt namelijk het gezicht van de fanpagina ‘Winnende Slagers’.

Op ‘Winnende Slagers’ worden dagelijks de mooiste foto’s, de lekkerste recepten en beste tips uitgewisseld tussen liefhebbers en kenners van lekker vlees. Ten tijde van de wedstrijd kunnen de vrienden van de pagina live het verslag volgen van de wedstrijd. Of check het rechts op deze pagina.