Lekkerste Bal Gehakt van Nederland

De vakwedstrijd die draait om de klassieke 'bal gehakt' is al jaren een vakwedstrijd waar veel slagers aan meedoen en veel publiciteit trekt. De Lekkerste Bal Gehakt van Nederland is de derde vakwedstrijd dit jaar die door de KNS wordt georganiseerd.

Winnaars

Keurslager Horst uit Epe heeft de Lekkerste Bal Gehakt 2017 gewonnen. Hij won deze eerste prijs in de vakwedstrijd voor slagers. Juryvoorzitter, chef-kok en tv-presentator Pierre Wind riep slager Marco Jurriëns op 2 oktober uit tot winnaar tijdens de prijsuitreiking op de NSM in Zwolle.

De tweede prijs is gewonnen door Keurslagerij Van Strien uit ’s Gravenmoer die afgelopen jaren meerdere keren op een podiumprijs uitkwam. De derde prijs ging naar Slagerij Stefan Haak uit Capelle aan den IJssel die het daarmee won van zijn broer uit Rotterdam die ook tot finalisten behoort.

De gehaktballen van Keurslager Horst winnen de titel de Lekkerste Bal Gehakt omdat deze hoog scoren op alle fronten. De jury lette onder andere op uiterlijk, geur, kleur, structuur, kruiding en natuurlijk op smaak. Daarnaast bestond de finaleronde uit een mysterieaankoop, oftewel een consumentenaankoop, om te vergelijken of het winkelproduct van dezelfde kwaliteit is als het wedstrijdproduct.

Vakjury

De vakjury bestond dit jaar uit:
•Pierre Wind - Chefkok, tv-presentator en juryvoorzitter
•Gertjan Verzijl - Docent SVO vakopleiding food
•Edwin Wapenaar van de gelijknamige Slagerij in Vlaardingen en winnaar van 2016

Winnende slagers op Facebook

 

Afgezien van de eer en natuurljik de beker, wint de winnaar van de Lekkerste Bal Gehakt van Nederlandook een speciale plek op Facebook. De winnaar wordt namelijk het gezicht van de fanpagina ‘Winnende Slagers’.

Op ‘Winnende Slagers’ worden dagelijks de mooiste foto’s, de lekkerste recepten en beste tips uitgewisseld tussen liefhebbers en kenners van lekker vlees. Ten tijde van de wedstrijd kunnen de vrienden van de pagina live het verslag volgen van de wedstrijd. Of check het rechts op deze pagina.