Lekkerste Bal Gehakt van Nederland

Maak jij de lekkerste bal gehakt van het land? Doe mee met de vakwedstrijd en imponeer de vakkundige jury met een staaltje vakmanschap! De keuring is op woensdag 13 september. SVO in Houten is de wedstrijdlocatie. Hieronder vind je de spelregels. Meld je aan via onderstaand formulier of via de KNS-app.

Keuring

De keuring van de Lekkerste Bal Gehakt vindt plaats onder leiding van het Expertisecentrum voor het Slagersambacht. De gehaktballen worden op diverse componenten beoordeeld. Niet alleen de smaak, maar ook de geur, samenstelling, consistentie, bewerking en het aangezicht en snijvlak tellen mee in de beoordeling. Elke deelnemer ontvangt na de prijsuitreiking een juryrapport met de eventueel te verbeteren punten. Het juryrapport kan helpen om jouw product verder te

Vakkundige jury

De vakkundige jury bestaat deze editie uit branche erkende meesterverkoper Christiaan Verkuijl en Jean Pierre Jongmans van Keurslagerij Jongmans (winnaar 2022). Vanuit het Expertisecentrum voor het Slagersambacht voegt gecertificeerde productkeurmeester Jurgen Buurman zich bij de jury.

Spelregels

1. Doel en algemeen

1. KNS heeft als doelstelling om het slagersambacht en vakmanschap te stimuleren en daardoor de kwaliteit van slagersproducten te verbeteren. Daarom organiseert KNS vakwedstrijden, voor producten die op ambachtelijke wijze zijn geproduceerd.
2. Het beoordelen van de producten en jureren van de resultaten wordt door KNS uitbesteed aan onafhankelijke en deskundige vakspecialisten.
3. Hoewel KNS het beoordelen en jureren heeft uitbesteed, blijft zij verantwoordelijk voor de uitvoering van de werkzaamheden.
4. De ingeleverde producten worden bij inleveren eigendom van de wedstrijdorganisatie.
5. De wedstrijdlocatie is de plaats waar de ingezonden producten worden beoordeeld en gewaardeerd.
6. Door deelname aan deze wedstrijd bevestigt de deelnemer op de hoogte te zijn van de inhoud van de spelregels en zich daaraan te houden.

2. Deelnemers

1. Deelname is voorbehouden aan slagersbedrijven (met winkel voor consumentenaankoop) als lid aangesloten bij KNS.
2. Niet ambachtelijke producerende personen/bedrijven, zoals industriebedrijven en grootwinkelbedrijven zijn uitgesloten voor deelname aan de KNS-vakwedstrijden.
3. Deelnemers moeten, indien de jury dit wenst, inzicht geven in hun productieproces.
4. Indien je lid bent van een commerciële formule en gebruik maakt van gezamenlijke productie, kan er één (1) inzending van de gezamenlijke productie meedoen met de vakwedstrijd.

3. Product

1. Het wedstrijdproduct is een naturel gehaktbal.
2. De gehaktballen die je inzendt, zijn gelijk aan de gehaktballen die je verkoopt.
3. De producten dienen door de deelnemer persoonlijk te zijn vervaardigd en te voldoen aan actuele wettelijke eisen.
4. De ingezonden producten mogen niet van derden worden betrokken en ter keuring worden aangeboden.
5. Sausjes worden niet gebruikt bij de keuring.
6. Producten die herkenbaar zijn door naam en/of andere kenmerken waardoor de deelnemer herkenbaar kan zijn, worden van deelname uitgesloten en vernietigd.

4. Productbeoordeling

1. De beoordeling en jurering van de vakwedstrijden vinden plaats bij de wedstrijdlocatie: SVO, Sleepboot 2, 3991 CN Houten.
2. Alle ingezonden producten worden in een oven verwarmd tot een temperatuur waarop deze prettig eetbaar is.
3. Indien het product bedorven is of als hier enige twijfel over bestaat, wordt het product niet gekeurd.
4. Producten die niet worden ingeleverd overeenkomstig de aanleverinstructies onder artikel 5 van deze spelregels, worden uitgesloten van deelname.
5. Producten die niet zijn aangemeld worden niet beoordeeld en vernietigd.
6. Over de uitslag kan niet met de jury worden gecorrespondeerd.
7. Beoordelingsrapporten, waarop eventuele op- en aanmerkingen zijn aangetekend, worden na afloop van de prijsuitreiking toegezonden.

5. Aanleverinstructies

1. Per bedrijf worden drie gegaarde gehaktballen ingezonden.
2. De gehaktballen moeten goed worden verpakt (tip: vacuüm).
3. Het pakket moet voldoende worden gefrankeerd en voorzien zijn van een label met daarop de bedrijfsnaam, het adres en het telefoonnummer van de deelnemer.
4. Indien je jouw inzending per post verstuurd, is het aan te raden om het met een Track-en-trace nummer te verzenden, zodat het pakket te traceren is.
5. Verzendkosten zijn voor rekening van de deelnemer. Je kunt de producten ook zelf brengen naar de wedstrijdlocatie. 
6. Ingezonden producten dienen uiterlijk de dag vóór de keuring vóór 15.00 uur te worden aangeleverd bij de wedstrijdlocatie. Dit kan zowel per post of persoonlijk.

Meld je aan

Door dit formulier in te vullen, ga je akkoord met de Privacyverklaring en de spelregels.