Lekkerste Bal Gehakt van Nederland

De winnaar van de Lekkerste Bal Gehakt 2022 is op woensdag 5 oktober bekendgemaakt op de slagersbeurs Slavakto. Keurslager Jongmans uit Klundert mag zich de trotse winnaar noemen. Zijn ambachtelijke gehaktballen kwamen als beste uit de keuring van de door branchevereniging Koninklijke Nederlandse Slagers georganiseerde vakwedstrijd. 

De tweede prijs is voor Keurslager De Jong uit Gilze en Keurslager Ron de Kwant uit Hank ontving de derde prijs: een Brabants onderonsje in de ranglijst van de Lekkerste Bal Gehakt 2022.

De keuring

Op 8 september zijn alle ingezonden gehaktballen beoordeeld op geur, smaak, samenstelling en bewerking. De keuring stond onder leiding van het Expertisecentrum voor het Slagersambacht. Branche erkende meesterverkoper Jessica Hoevenaars en Maarten Wolters en Willem Miltenburg, keurmeesters vanuit het Expertisecentrum voor het Slagersambacht, maakten deel uit van de vakkundige jury. Zij keurden alle inzendingen met veel zorg en aandacht om tot een eindoordeel te komen.

De uitreiking

De prijsuitreiking vond op 5 oktober plaats op de slagersbeurs Slavakto in Utrecht. In het bijzijn van vele bezoekers en de finalisten werd de winnaar van de Lekkerste Bal Gehakt 2022 bekendgemaakt.

Overige finalisten

De overige finalisten ontvingen in willekeurige volgorde een eervolle vermelding:

• Limousinhoeve uit Hoek
• Slagerij Van Rhenen uit Harmelen
• Slagerij Aad Groenewegen uit Honselersdijk
• Keurslager Spijkerman uit Akkrum
• Keurslager Dick de Vries uit Brakel
• Slagerij & Traiteur Koen van Vugt uit Drunen
• Uw Slager Wip uit Hallum

Winnende slagers op Facebook

 

Afgezien van de eer en natuurlijk de beker, wint de winnaar van de Lekkerste Bal Gehakt van Nederlandook een speciale plek op Facebook. De winnaar wordt namelijk het gezicht van de fanpagina ‘Winnende Slagers’.

Op ‘Winnende Slagers’ worden dagelijks de mooiste foto’s, de lekkerste recepten en beste tips uitgewisseld tussen liefhebbers en kenners van lekker vlees. Ten tijde van de wedstrijd kunnen de vrienden van de pagina live het verslag volgen van de wedstrijd. Of check het rechts op deze pagina.