Spareribs Trophy 2019

De Spareribs Trophy 2019 is gewonnen door Keurslagerij en Catering William Hermanussen uit Overasselt. Op 24 juni ontving slager William Hermanussen deze felbegeerde Trophy van de vakwedstrijd georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Slagers. In 2014 won William en zijn team ook al deze vakwedstrijd. Keurslagerij De Adelaar uit Apeldoorn werd tweede in de vakwedstrijd om de lekkerste slagersspareribs. De Ambachtelijke Dorpsslagerij uit Amersfoort behaalde de derde plaats. De prijsuitreiking vond plaats tijdens het KNS Inspiratiecongres in het sfeervolle Mereveld in Utrecht.

De overige finalisten die een eervolle vermelding ontvingen, in willekeurige volgorde, zijn:

Slagerij Aldershof Uit Oosterwolde
Keurslager Horst uit Epe
Slagerij Wout van de Veen uit Ederveen
Keurslager Tim Janssen uit Groesbeek
Keurslagerij Marco van Strien uit ’s Gravenmoer
Kwaliteitsslagerij Simon van Schaik uit Leiden
Keurslagerij Koen van Vugt uit Drunen

Tijdens de keuring zijn de spareribs beoordeeld op inwendig en uitwendig aanzien en kleur, aanzien snijvlak, geur en smaak, samenstelling en consistentie. Er is zowel warm als koud gekeurd.

Jury

Dit jaar bestond dit jaaruit tv-maker René Pluijm, winnaar 2018 John van Tilburg van de gelijknamige slagerij en Ronnie Poeste, svo-docent en keurmeester Stichting Expertisecentrum Slagersambacht en Lida Koelewijn van Keurslagerij Koelewijn.

Spelregels

  • Deelname is voorbehouden aan slagersbedrijven (met winkel voor consumentenaankoop) aangesloten bij de KNS.
  • Minimaal 3 spareribs dienen te worden ingestuurd.
  • De spareribs moeten goed worden verpakt (tip: vacuüm). Het pakket moet voldoende worden gefrankeerd en voorzien van een label met daarop de bedrijfsnaam, het adres en het telefoonnummer van de deelnemer. Verzendkosten zijn voor rekening van de deelnemer. Je kunt de producten ook zelf brengen naar de KNS, Diepenhorstlaan 3 in Rijswijk.
  • Ingezonden producten dienen uiterlijk de dag vóór de keuring vóór 14.00 uur te worden aangeleverd bij de KNS, Diepenhorstlaan 3, 2288 EW Rijswijk. Dit kan zowel per post of persoonlijk. Producten die te laat binnenkomen, worden niet meer gekeurd.
  • Indien het product bedorven is of als hier enige twijfel over bestaat, wordt het product niet gekeurd.
  • De ingezonden producten mogen niet van derden worden betrokken en ter keuring worden aangeboden.
  • Indien je lid bent van een commerciële formule en gebruik maakt van gezamenlijke productie, kan er één (1) inzending van de gezamenlijke productie meedoen met de vakwedstrijd.
  • Sausjes worden niet gebruikt bij de keuring.
  • De spareribs die je inzendt, zijn gelijk aan de spareribs die je verkoopt.
  • Alle ingezonden spareribs worden in een oven verwarmd tot een temperatuur waarop deze prettig eetbaar is.
  • De producten zijn voor de jury anoniem.
  • Deelnemers moeten, indien de jury dit wenst, inzicht geven in hun productieproces.
  • Over de uitslag kan niet met de jury worden gecorrespondeerd.