Spareribs Trophy

De winnaar van de Spareribs Trophy 2024 is Keurslager Evert Tebak uit Nuenen. Zijn team nam de prijs van deze vakwedstrijd, georganiseerd door Koninklijke Nederlandse Slagers, in ontvangst. De tweede prijs ging naar Keurslager De Jong uit Gilze en Slager Traiteur & Catering Hermanussen uit Overasselt nam de derde prijs in ontvangst.

Juryoordeel

De jury zei over de winnende spareribs van Keurslager Tebak: “Deze spareribs zijn mooi gemarmerd, netjes afgewerkt en hebben een lekkere nasmaak. Het is een echte dooreter!”

Tebak: “Het is de derde keer dat we meedoen en mogen nu de eerste prijs mee naar huis nemen, drie keer is scheepsrecht! We staan aan het begin van het spareribs-seizoen en gaan er hard voor werken om zoveel mogelijk spareribs te maken en verkopen.”

De keuring

Tijdens de keuring op 6 maart zijn alle ingezonden ambachtelijke spareribs vanuit het hele land beoordeeld op geur, smaak, samenstelling en bewerking. De keuring is uitgevoerd onder leiding van het Expertisecentrum voor het Slagersambacht. Branche erkende meesterverkoper Jessica Hoevenaars, slager Roy van Tilburg (winnaar 2023) en gecertificeerde keurmeesters Maritha Wolters en René Hoekstra vormden de jury van deze editie.

Overige finalisten

De overige finalisten die een eervolle vermelding ontvingen, in willekeurige volgorde, zijn:

  • Keurslager Jongmans uit Klundert
  • Uw Slager Wip uit Hallum
  • Keurslager Kuenen uit Ruurlo
  • Keurslager Horst uit Epe
  • Slagerij Laurijssen uit Alphen NB
  • Keurslager Arnold Daals uit Winterswijk
  • Keurslager Arisse Vleesch uit Beesd

De uitreiking

De prijsuitreiking vond op 8 april plaats na afloop van het slagersevent GROEI!, in Kamerik. De winnaar werd bekendgemaakt in het bijzijn van vele collega-slagers.