Spareribs Trophy
De keuring van de Spareribs Trophy 2025 is ingepland en vindt plaats op woensdag 2 april. Ambachtelijke slagers kunnen zich nu kosteloos aanmelden voor deze vakwedstrijd, exclusief voor KNS-leden. Lever jouw ambachtelijke spareribs op tijd in en ontvang na de prijsuitreiking een persoonlijk juryrapport. Een plek in de top-10 kan jouw slagerij veel publiciteit opleveren!
Wedstrijd
De tien producten die als beste uit de keuring komen bereiken de finale. Tijdens de prijsuitreiking wordt de top drie bekendgemaakt en worden de prijzen uitgedeeld. De finalisten die niet in de top 3 staan ontvangen een eervolle vermelding.
Keuring
De keuring van de Spareribs Trophy vindt plaats onder leiding van het Expertisecentrum voor het Slagersambacht. De juryleden keuren de spareribs op diverse componenten. Zo spelen het aangezicht en snijvlak, de samenstelling, bewerking, consistentie en natuurlijk ook de geur en smaak een rol in de keuring. Elke deelnemer ontvangt na de prijsuitreiking een juryrapport. De spareribs worden zowel koud als warm gekeurd.
Vakkundige jury
Voor iedere editie van de Spareribs Trophy wordt een vakjury samengesteld bestaande uit een gecertificeerde productkeurmeester, een branche erkende meesterslager of -verkoper, een aspirant keurmeester en de winnende slager van het voorgaande jaar.
Inleveren
De spareribs kunnen fysiek of per post worden ingeleverd bij SVO in Houten. Zorg er wel voor dat ze uiterlijk de dag voor de keuring om 15.00 uur aanwezig zijn op het volgende adres: SVO, Sleepboot 2, 3991 CN in Houten. Lees de spelregels vooraf aandachtig door om teleurstellingen te voorkomen.
Uitreiking
Meer informatie over de uitreiking volgt later.
Spelregels
Lees de spelregels zorgvuldig door om teleurstellingen te voorkomen.