Hygiënecode voor het Slagers- en Poeliersbedrijf

In maart 2021 is de Hygiënecode voor het Slagers- en Poeliersbedrijf gelanceerd. Dit is de nieuwe wettelijke invulling om aan de HACCP-verplichting te voldoen. Alle slagers en poeliers in Nederland moeten werken volgens deze nieuwe hygiënecode. Als onderdeel van het KNS-lidmaatschap ontvangen leden de Hygiënecode voor het Slagers- en Poeliersbedrijf eenmalig gratis. Niet-leden kunnen de code bestellen in de webshop.

Aan de slag met de code

In maart hebben webinars plaatgevonden over de nieuwe code. Deze webinars kun je terugkijken zodat je de nieuwe code goed kunt invoeren. Gebruik ook het ‘6- Stappenplan voor invoering Hygiënecode’.

Terugkijken webinar Hygiënecode deel 1 en 2

Bekijk hier het webinar terug over de Hygienecode voor het Slagers- en Poeliersbedrijf

deel 1

Deel 1 gaat over:
Totstandkoming van de code
Doelstelling, doelgroep en reikwijdte
Uitgave en structuur
Registratie

deel 2

Deel 2 gaat over:
Basisvoorwaarden
Procesbeheersing
Houdbaarheid
Doorvoering in je bedrijf

Dossier met registratieformulieren Hygiënecode voor het Slagers- en Poeliersbedrijf.

Onder dossiers vind je registratieformulieren en documenten van de Hygiënecode voor het Slagers- en Poeliersbedrijf. Je vindt hier alle formulieren die je kunt invullen uit de hygiënecode. 
Klik hier voor de registratieformulieren en documenten.

Module Hygiënisch werken op Slagerspassie

In de slagerij moet je volgens de wet voldoen aan een aantal eisen om consumenten van veilig voedsel te voorzien. Hygiënisch werken is de grondslag voor voedselveiligheid. Op Slagerspassie is de module ‘Hygiënisch werken’ beschikbaar. Met deze module kan iedereen die werkzaam is in de slagersbranche online kennis opdoen over voedselveiligheid, hygiënisch werken en de toepassing hiervan in de dagelijkse praktijk. Je vindt dit onderdeel onder het icoon van het ‘afstudeerhoedje’. Ga gelijk naar Slagerspassie!

Veelgestelde vragen

De veelgestelde vragen over de Hygiënecode voor het Slagersbedrijf hebben wij voor jou verzameld. Lees hier deze veelgestelde vragen over toepassing en registratie van de code.

Hygiënecode voor het Slagers- en Poeliersbedrijf - uitgelicht