Hygiënecode voor het Slagers- en Poeliersbedrijf

In 2021 is de Hygiënecode voor het Slagers- en Poeliersbedrijf gelanceerd. Dit is de wettelijke invulling om aan de HACCP-verplichting te voldoen. Alle slagers en poeliers in Nederland moeten werken volgens de richtlijn van de hygiënecode. Als onderdeel van het KNS-lidmaatschap ontvangen leden de Hygiënecode voor het Slagers- en Poeliersbedrijf eenmalig gratis. Niet-leden kunnen de code bestellen in de webshop.

Aan de slag met de code

Bij de introductie hebben twee webinars plaatgevonden over de nieuwe code. Deze webinars kun je terugkijken zodat je de nieuwe code goed kunt invoeren. Gebruik ook het ‘6- Stappenplan voor invoering Hygiënecode’.

Webinar hygienecode in 45 minuten

In dit webinar worden de belangrijkste punten uit de Hygiënecode voor het Slagers- en Poeliersbedrijf behandeld. Een aantal belangrijke punten uit deze code worden in dit webinar en dit artikel behandeld.

Webinar introductie van de hygienecode - in twee delen

Bij de introductie van de hygienecode zijn twee uitgebreide webinars gehouden. Je kan deze hier terugkijken. 

Deel 1 gaat over totstandkoming van de code, doelstelling, doelgroep en reikwijdte, uitgave, structuur en registratie

Deel 2 gaat over basisvoorwaarden, procesbeheersing, houdbaarheid en doorvoering in je bedrijf.

Dossier met registratieformulieren Hygiënecode voor het Slagers- en Poeliersbedrijf.

Onder dossiers vind je registratieformulieren en documenten van de Hygiënecode voor het Slagers- en Poeliersbedrijf. Je vindt hier alle formulieren die je kunt invullen uit de hygiënecode. 
Klik hier voor de registratieformulieren en documenten.

Module Hygiënisch werken op Slagerspassie

In de slagerij moet je volgens de wet voldoen aan een aantal eisen om consumenten van veilig voedsel te voorzien. Hygiënisch werken is de grondslag voor voedselveiligheid. Op Slagerspassie is de module ‘Hygiënisch werken’ beschikbaar. Met deze module kan iedereen die werkzaam is in de slagersbranche online kennis opdoen over voedselveiligheid, hygiënisch werken en de toepassing hiervan in de dagelijkse praktijk. Je vindt dit onderdeel onder het icoon van het ‘afstudeerhoedje’. Ga gelijk naar Slagerspassie!

Veelgestelde vragen

De veelgestelde vragen over de Hygiënecode voor het Slagersbedrijf hebben wij voor jou verzameld. Lees hier deze veelgestelde vragen over toepassing en registratie van de code.

Hygiënecode voor het Slagers- en Poeliersbedrijf - uitgelicht