Bedrijfsopvolging

Bedrijfsoverdracht is een natuurlijke fase in de levensloop van een bedrijf. Elk begin kent immers een einde; dat geldt ook voor jouw carrière als slager-ondernemer. Bedrijfsoverdracht is een ingrijpend proces. Op tijd beginnen met dit proces is erg belangrijk.

De weg naar een overdracht verloopt voor een ieder anders en vraagt dus om maatwerk. Het is geen vastomlijnd plan, maar een complex proces waar de adviseurs van KNS richting aan kunnen geven. De rol van KNS is om (eerste) aanspreekpunt te zijn, aanjager van het proces en het zo goed mogelijk begeleiden van jou als lid.

Krijg je binnenkort met het proces van bedrijfsopvolging te maken en wil je weten hoe je je hierop voor kunt bereiden? Neem dan contact met ons op.

Exclusief voor leden: brochure bedrijfsopvolging

De brochure ‘De toekomst van jou en jouw slagerij’ helpt jou om de mogelijkheden binnen bedrijfsopvolging te verkennen en een soepele bedrijfsoverdracht te plannen. Deze brochure geeft praktische tips en waardevolle informatie over strategische maatregelen. Ontdek de toekomst van jou en jouw slagerij en vraag de brochure bij ons aan.

Stappenplan

Een bedrijfsoverdracht-traject kan al snel vijf tot zeven jaar duren en bestaat uit verschillende fasen die in de praktijk vaak door elkaar lopen. Bij elke onderneming is de situatie anders. Onderstaande stappen zijn dan ook slechts een leidraad voor een structurele aanpak van het bedrijfsoverdracht-traject.

Download hier het stappenplan

Aandachtsgebieden

Als we het over het proces van bedrijfsopvolging hebben, dan komen vier aspecten altijd aan de orde. Dit zijn emotionele, financiële, juridische en fiscale aspecten. Deze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Binnen deze aspecten ofwel aandachtsgebieden denk je na over keuzes bij het overdragen van jouw bedrijf.  

Lees hier de aandachtsgebieden

Starten van een eigen slagerij

Meer weten over het starten en of overnemen van een slagerij? Bekijk hier de pagina voor starters met onder andere het 10 stappenplan die je als checklist kunt gebruiken, aspecten die belangrijk zijn en wat de KNS voor jou kan betekenen.

Meer informatie voor starters

Database

Ben je op zoek naar een slagerij om over te nemen of op zoek naar een opvolger? KNS beschikt over een database waarin aanbiedende partijen als potentiële opvolgers staan. Door het in kaart te brengen van deze partijen helpt KNS slagers bij het vinden van opvolgers. 

Meer informatie

Stoppen met je bedrijf

Stoppen van je bedrijf doe je niet zomaar even, daar gaat een heel proces aan vooraf. Het is belangrijk dat je hier als ondernemer de tijd voor neemt. Tijdig plannen maken en voorbereidingen treffen maken dit proces makkelijker.

Bekijk hier de checklist

Slagerij te koop

Je komt op een moment dat jouw carrière als slager-ondernemer stopt en de slagerij wilt overdragen. Naast de database biedt KNS haar leden de mogelijkheid om de slagerij zichtbaar te maken voor potentiële overname kandidaten. Lees meer hierover wat de mogelijkheden zijn. 

Meer informatie

Artikelen bedrijfsopvolging

Eerder gepubliceerd

Veelgestelde vragen