Slagerij Traiteur Ton de Wit: "ik wil feeling houden met alles wat ik doe"

Ton de Wit is slager, cateraar en restaurateur. Samen met zijn echtgenote – ook volleerd slager – runt hij het bedrijf in Heemstede. Een paar dingen zijn zeer belangrijk voor Ton: de klant staat altijd voorop, efficiënt werken en controle hebben. “De omzet stijgt nog ieder jaar.” Er zijn zes slagerijen in Heemstede, een dorp met zo’n 27.000 inwoners. Ton: “We hebben hier een regiofunctie. We bijten elkaar niet, iedere slager heeft zijn eigen specifieke kwaliteiten en klantensegment. Wij richten ons op het middensegment met een uitstekende prijs- en kwaliteitverhouding, een optimale bediening en gastvrijheid. En dat werkt.”

Slager Johan Taam: "Het hele pakket moet kloppen"

Slager Johan Taam heeft al bijna dertig jaar een slagerij in Edam. Eind november opende hij in Landsmeer een tweede winkel. Zoon Robbert runt nu de zaak in Edam, zelf staat senior in de nieuwe winkel. “Het was een lege unit, met nul omzet. We zijn echt in het diepe gesprongen.”

Slagerij Traiteur Angelique Leenders "Je moet zorgen dat mensen zich op hun gemak voelen"

Het echtpaar Angelique en Harm Leenders namen begin dit jaar slagerij Verschuuren in Venray over. Zij had een achtergrond in de horeca, aangevuld met zeven jaar werkervaring in de slagerij. Hij verkocht een verhuurbedrijf en ging verder in loondienst. Harm: “We zagen – en zien – veel kansen.” Ruim een half jaar later is de omzet flink hoger en zijn ze genomineerd voor een ondernemersprijs.

Dorresteyn vier blokjes home

Bas Broers van Slagerij Dorresteyn: "We zijn een stelletje rouwdouwers waarbij goede producten en service voorop staan"

“Kok en slager; het zijn mijn twee liefdes, maar ik wilde niet iedere avond van huis zijn, het gezinsleven is ook belangrijk. Het koksvak is wat completer, vond ik. Maar nu ik de twee hier in de vernieuwde slagerij combineer, vind ik het helemaal super”, zegt Bas Broers. Sinds januari 2017 is hij de trotse eigenaar van slagerij Dorresteyn in Maarssen.

Slagers in beeld

Andere KNS-leden bieden jou een blik op het hakblok en een rondleiding door hun slagerij. In de stad of op het dorp, puur vlees of maaltijdenwinkel? Hoe doen zij het? Lees, kijk en laat je inspireren door collega-slagers.