Thomas de With: "Het winkelaanbod sluit aan op de wens van de klant"

Zes maanden lang runde Thomas de With de slagerij in Bleiswijk vanuit een noodwinkel van zestig vierkante meter. Zes weken langer dan verwacht. Hij omschrijft het als een intensieve, maar ook mooie tijd. “De klanten bleven komen en als team zijn we – letterlijk en figuurlijk – meer naar melkaar toegegroeid.”

Vleeschmeester Harry van Schaik: "We zijn en blijven wel baas in eigen huis"

Slager Harry van Schaik en zijn vrouw Nancy hebben een bewogen periode achter de rug. Het winkelcentrum waarin de slagerij zich bevindt, werd ingrijpend verbouwd. De winkel moest hierdoor vijf weken dicht en de omzet liep flink terug. Daarnaast stapte hij over naar Vleeschmeester. Harry: “We zien het niet echt als een nieuwe start, wel als een nieuwe uitdaging.”

Slagerij Limousinhoeve: “We willen het ambacht mooi in beeld brengen

Slagerij Limousinhoeve in Hoek is een bijzondere slagerij. Het bedrijf wordt gerund door het echtpaar Peter en Nelly Mol. Zij hebben ook een eigen boerderij met (alleen) Limousin-runderen. De slagerij heeft een verzorgingsgebied dat vrijwel heel Zeeuws-Vlaanderen bestrijkt. “Veel klanten komen van wat verder weg en doen hier één keer per twee weken hun inkopen.”

Ambachtelijke slagerij van ’t Oever: Drie winkels erbij in drie jaar

Kansen zien en direct doorpakken, dat is het credo van Davey van ‘t Oever. Samen met zijn vader runt hij inmiddels vier slagerijen. Een in Hoorn, twee in Zaandam en een in Landsmeer. Die laatste is er pas net bij en de rust in de organisatie is nog niet helemaal teruggekeerd. Toch broedt Davey alweer op nieuwe plannen. “Ik ben meer de ondernemer, pa de slager.”

Slagers in beeld

Andere KNS-leden bieden jou een blik op het hakblok en een rondleiding door hun slagerij. In de stad of op het dorp, puur vlees of maaltijdenwinkel? Hoe doen zij het? Lees, kijk en laat je inspireren door collega-slagers.