Slagerij Jeroen Kroon: "De overname was een gouden kans voor ons allebei"

Jeroen Kroon begon als vijftienjarige zaterdaghulp bij een slager in Kudelstaart. Precies vijftien jaar later heeft hij zijn eigen zaak in Utrecht. “Ik vind het leuk om met vlees bezig te zijn en van ‘niets’ een mooi en lekker product te maken waarvoor mensen terugkomen.”

Gelderblom Dordrecht: "Gastvrijheid en bourgondische kwaliteit staan voorop"

Hij wilde eigenlijk het leger in, maar het werd het slagersvak. Jakob Simons (25) heeft daar nog geen seconde spijt van gehad, licht hij toe in zijn hagelnieuwe winkel in Dordrecht. Hij runt deze met zijn vrouw Neline (23). “Ik ben meer manager geworden, dat is wel wennen.”

Boerderijwinkel Bij Broeders: "Wij laten de consument kennismaken met eerlijk vlees voor een eerlijke prijs"

Begin dit jaar opende Bij Broeders in Berkel-Enschot; een brasserij en boerderijwinkel met eigen slagerij. Het ‘2 sterren Beter Leven’-rundvlees van de eigen boerderij en de slagerij staan centraal in het concept dat je gerust een boerderijwinkel 3.0 kunt noemen.

Slagers in beeld

Andere KNS-leden bieden jou een blik op het hakblok en een rondleiding door hun slagerij. In de stad of op het dorp, puur vlees of maaltijdenwinkel? Hoe doen zij het? Lees, kijk en laat je inspireren door collega-slagers.