Uw Slager Gerald Huft: "We worden steeds meer een luxe eetwinkel"

In Oldeberkoop, een Fries dorp met zo’n vijftienhonderd inwoners, runt Gerald Huft sinds 2005 een succesvolle slagerij. Na een marktonderzoek hakte hij de knoop door en liet de winkel begin dit jaar verbouwen. “Mensen willen wel een stukje omrijden voor een goede slager.”

Slager Johan Taam: "Het hele pakket moet kloppen"

Slager Johan Taam heeft al bijna dertig jaar een slagerij in Edam. Eind november opende hij in Landsmeer een tweede winkel. Zoon Robbert runt nu de zaak in Edam, zelf staat senior in de nieuwe winkel. “Het was een lege unit, met nul omzet. We zijn echt in het diepe gesprongen.”

Job Vrijenhoek: "Wij kiezen voor puur vlees, waarbij je alleen zout en peper nodig hebt"

Job Vrijenhoek is een slager van deze tijd die staat voor puur en kwalitatief vlees van duidelijke herkomst. Met aandacht voor het milieu. “Ik probeer vlees te kopen met een lage CO2-uitstoot, zodat mensen over twintig jaar ook nog vlees kunnen eten.”

Dorresteyn vier blokjes home

Bas Broers van Slagerij Dorresteyn: "We zijn een stelletje rouwdouwers waarbij goede producten en service voorop staan"

“Kok en slager; het zijn mijn twee liefdes, maar ik wilde niet iedere avond van huis zijn, het gezinsleven is ook belangrijk. Het koksvak is wat completer, vond ik. Maar nu ik de twee hier in de vernieuwde slagerij combineer, vind ik het helemaal super”, zegt Bas Broers. Sinds januari 2017 is hij de trotse eigenaar van slagerij Dorresteyn in Maarssen.

Slagers in beeld

Andere KNS-leden bieden jou een blik op het hakblok en een rondleiding door hun slagerij. In de stad of op het dorp, puur vlees of maaltijdenwinkel? Hoe doen zij het? Lees, kijk en laat je inspireren door collega-slagers.