Keurslager Hans Halman: "Het draait niet meer alleen om vlees"

Hans Halman zit al veertig jaar in het slagersvak en heeft al 22 jaar een eigen zaak in Den Helder. Oktober vorig jaar verkaste hij naar het Food Station, een replica van een oud stationsgebouw. Voor het winkelconcept liet hij zich inspireren door de bakkerswereld. “De regie is terug bij de klant.”

Roy Bolscher: "We varen een bepaalde koers en gooien niet ineens het roer om"

Bolscher Meer dan vlees uit Enschede bestaat al ruim veertig jaar. Het bedrijf levert aan afnemers in de horeca en heeft een webshop voor particulieren. Vóór corona bedroeg de totale omzet ruim € 22 miljoen en het doel was om richting de 25 te gaan. Maar in plaats van drie miljoen erbij, ging er zo’n vier vanaf. “Toch zijn we nooit bang geweest.”

Slager Albert van den Berg, Putten: "Je moet goed inschatten wie de klant is die voor je staat"

Albert van den Berg zette als 14-jarige zijn eerste stappen in de slagerswereld toen de slager uit Maartensdijk hem vroeg als schoonmaakhulp voor de zaterdagen. Van lieverlee mocht hij helpen met satévlees aan prikkers rijgen, hamburgers maken en de toonbank vullen. Hij bleef er twaalf jaar. Inmiddels heeft hij al weer dertien jaar een eigen zaak in Putten.

Slagers in beeld

Andere KNS-leden bieden jou een blik op het hakblok en een rondleiding door hun slagerij. In de stad of op het dorp, puur vlees of maaltijdenwinkel? Hoe doen zij het? Lees, kijk en laat je inspireren door collega-slagers.