Kevin van der Veen: "Ik heb het geluk wel zelf afgedwongen"

Nederlands jeugdkampioen, tweede bij een internationale vakwedstrijd, jongste meester worstmaker en nu een eigen slagerij; waar een snuffelstage niet toe kan leiden. Kevin van der Veen (24) opende eind april De Stadsslager in het centrum van Groningen. “Wij werken aan de toekomst van het ambacht.”

Paul Brands: "Omzet is niet zaligmakend, omzetsnelheid wel"

De uitgebreide en vernieuwde slagerij van Paul Brands in Goirle biedt behalve vlees ook kaas, brood, groente, belegde broodjes, maaltijden en producten als wijn. “Ik wil nog steeds als slagerij gezien worden. De naam is niet voor niets Van Hest, Keurslager. In die volgorde.”

Carola en Tako Post bouwen stap voor stap aan een goede winkel

Het ondernemersechtpaar Carola en Tako Post nam vorig jaar november een slagerij in Oude-Tonge over. Samen met het bestaande team werken ze gestaag aan de toekomst. “Dit is dichter bij wie we zijn.”

Maison Moes: "Voorheen een slagerij zoals zovelen, nu een hippe, luxe eetwinkel"

Een aanloop van meer dan vijf jaar, een flinke investering en veel extra werk. Periodes van twijfel, slapeloze nachten en toch geen seconde spijt. Wim en Sandra Moes gingen met hun slagerij Maison Moes van het drukbezochte Valkeniersplein in Breda naar de naastgelegen Prins Hendrikstraat. “Onze omzet is vrijwel verdubbeld.”

Slagers in beeld

Andere KNS-leden bieden jou een blik op het hakblok en een rondleiding door hun slagerij. In de stad of op het dorp, puur vlees of maaltijdenwinkel? Hoe doen zij het? Lees, kijk en laat je inspireren door collega-slagers.