Uw Slager Buitenhuis: "Als er lekker gegeten moet worden, komen de mensen naar de slager"

Vader Roel en zoon Dennis van Uw Slager Buitenhuis in Staphorst zetten kwaliteit voorop en doen verder lekker hun eigen ding. Ze zitten ‘lekker nuchter in de wedstrijd’. “We hebben meer een regiofunctie gekregen.”

Landman Meat2Eat: "Iedere Winkel en iedere klantenkring is anders"

Toen Jan Jaap Landman op de slagersafdeling van een supermarkt terechtkwam en de SVO-vakopleiding ging doen, had hij ‘geen idee’ waaraan hij begon. Nu heeft hij vier goedlopende slagerijen en een groothandel. “Ik loop altijd over van de ideeën.”

Speciaalslagerij Van Koppen: ‘We zijn niet alleen slagers, we zijn ook ondernemers’

Vader Bjorn en zoon Dyon van Koppen runnen samen een slagerij in Naaldwijk. Ze noemen het een speciaalslagerij omdat ze in alle aspecten van de bedrijfsvoering de beste kwaliteit leveren, legt Bjorn van Koppen uit. “Het is een manier om je in de markt te zetten.”

Slagerij De Vries: "Mensen komen voor de smaak en de versheid"

Slager Anton de Vries runt zijn slagerij in Hazerswoude-Dorp samen met zijn vrouw Petra. Zoon Thomas werkt sinds ruim twee jaar mee in de zaak en zal die op termijn overnemen. “Toen ik hier zestien jaar geleden begon, was het advies om er niet aan te beginnen.”

Slagers in beeld

Andere KNS-leden bieden jou een blik op het hakblok en een rondleiding door hun slagerij. In de stad of op het dorp, puur vlees of maaltijdenwinkel? Hoe doen zij het? Lees, kijk en laat je inspireren door collega-slagers.