Slagerij Slootweg: "Het moet leuk blijven voor de klanten om naar de winkel te komen"

Het was niet gepland om nu al een winkel te beginnen naast zijn marktwagen. Maar toen Arie Pieter Slootweg (28) mei vorig jaar onverwacht tegen een geschikt pand aanliep was de beslissing snel genomen. “Ik was niet actief op zoek naar een winkelpand. Het was wel een stille droom.”

Uw Slager Kersenboogerd: "De focus verschuift richting maaltijd-idee winkel"

Marco de Koning is – zegt hij zelf – een echte ‘verkoopslager’ die continu bezig is om de klantverwachtingen te overtreffen. Dat doet hij sinds anderhalf jaar in zijn eigen winkel in winkelcentrum Kersenboogerd in Hoorn. In februari is de winkel ingrijpend verbouwd. “Als je de klant op één zet en je hebt goede producten en een goed team, dan ga je scoren.”

Slagerij Mast: "We zijn allemaal verbaasd dat het zo druk is"

Vorig jaar oktober verhuisde Slagerij Mast zo’n vijfhonderd meter naar een nieuwe locatie in Heenvliet. Slager Michael Mast rekende daarbij op een omzetgroei van dertig procent. Dat werden er tachtig. “Wij verkopen hier alles wat lekker is”, zegt Michael.

Traiteurslagerij Schoenmakers: "De nieuwe winkel zorgt voor nieuwe energie"

31 jaar geleden nam de toen 23-jarige Jos Schoenmakers samen met zijn jeugdliefde Bianca de slagerij in Ravenstein over. Een kleine winkel, maar desondanks een reuzenstap, zo blikt Jos terug. “Ik wist niet eens waar Ravenstein lag.” Twee jaar geleden verhuisde de slagerij van het centrum van het vestingstadje naar een nieuwe en grotere locatie aan de rand. “Dit voelde nog veel spannender, maar we zijn reuzenblij dat we de stap maakten.”

Slagers in beeld

Andere KNS-leden bieden jou een blik op het hakblok en een rondleiding door hun slagerij. In de stad of op het dorp, puur vlees of maaltijdenwinkel? Hoe doen zij het? Lees, kijk en laat je inspireren door collega-slagers.