Speciaalslagerij Van Koppen: ‘We zijn niet alleen slagers, we zijn ook ondernemers’

Vader Bjorn en zoon Dyon van Koppen runnen samen een slagerij in Naaldwijk. Ze noemen het een speciaalslagerij omdat ze in alle aspecten van de bedrijfsvoering de beste kwaliteit leveren, legt Bjorn van Koppen uit. “Het is een manier om je in de markt te zetten.”

Slagerij De Vries: "Mensen komen voor de smaak en de versheid"

Slager Anton de Vries runt zijn slagerij in Hazerswoude-Dorp samen met zijn vrouw Petra. Zoon Thomas werkt sinds ruim twee jaar mee in de zaak en zal die op termijn overnemen. “Toen ik hier zestien jaar geleden begon, was het advies om er niet aan te beginnen.”

Uw Slager Anouk: "We denken samen na over hoe dingen anders en beter kunnen"

Zestien jaar geleden begon Anouk Berkelmans als zaterdaghulp op de slagerijafdeling van de Plus-supermarkt in Beek-Ubbergen. Sinds een jaar heeft ze haar eigen slagerij in Ulft. “Ik wilde al heel lang iets voor mezelf.”

Slagerij Slootweg: "Het moet leuk blijven voor de klanten om naar de winkel te komen"

Het was niet gepland om nu al een winkel te beginnen naast zijn marktwagen. Maar toen Arie Pieter Slootweg (28) mei vorig jaar onverwacht tegen een geschikt pand aanliep was de beslissing snel genomen. “Ik was niet actief op zoek naar een winkelpand. Het was wel een stille droom.”

Slagers in beeld

Andere KNS-leden bieden jou een blik op het hakblok en een rondleiding door hun slagerij. In de stad of op het dorp, puur vlees of maaltijdenwinkel? Hoe doen zij het? Lees, kijk en laat je inspireren door collega-slagers.