Slagerij Geelhoedt: "Met alleen vlees red je het straks niet meer"

John: “Onze slagerij is nu een ouderwetse slagerij in de zin van het ambacht, maar met een assortiment van deze tijd. We staan bekend om onze spareribs, gehaktbrood, verse worst, ovenspek en hoofdkaas.” Het aanbod aan maaltijden en salades in de winkel neemt toe, vertelt Kaylee. Voor het bereiden van de maaltijden en de cateringproducten werd een moderne keuken gebouwd en ingericht achter de slagerij. Het maaltijdenassortiment omvat een aantal standaardmaaltijden, een aantal ‘wisselmaaltijden’ en een weekaanbieding. “Verder is het ook seizoensgebonden, nu nog met enkele stamppotten, binnenkort starten de asperges. Het meeste bereiden we zelf.”

Vleeschmeester Harry van Schaik: "We zijn en blijven wel baas in eigen huis"

Slager Harry van Schaik en zijn vrouw Nancy hebben een bewogen periode achter de rug. Het winkelcentrum waarin de slagerij zich bevindt, werd ingrijpend verbouwd. De winkel moest hierdoor vijf weken dicht en de omzet liep flink terug. Daarnaast stapte hij over naar Vleeschmeester. Harry: “We zien het niet echt als een nieuwe start, wel als een nieuwe uitdaging.”

Thomas de With: "Het winkelaanbod sluit aan op de wens van de klant"

Zes maanden lang runde Thomas de With de slagerij in Bleiswijk vanuit een noodwinkel van zestig vierkante meter. Zes weken langer dan verwacht. Hij omschrijft het als een intensieve, maar ook mooie tijd. “De klanten bleven komen en als team zijn we – letterlijk en figuurlijk – meer naar melkaar toegegroeid.”

Ambachtelijke slagerij van ’t Oever: Drie winkels erbij in drie jaar

Kansen zien en direct doorpakken, dat is het credo van Davey van ‘t Oever. Samen met zijn vader runt hij inmiddels vier slagerijen. Een in Hoorn, twee in Zaandam en een in Landsmeer. Die laatste is er pas net bij en de rust in de organisatie is nog niet helemaal teruggekeerd. Toch broedt Davey alweer op nieuwe plannen. “Ik ben meer de ondernemer, pa de slager.”

Slagers in beeld

Andere KNS-leden bieden jou een blik op het hakblok en een rondleiding door hun slagerij. In de stad of op het dorp, puur vlees of maaltijdenwinkel? Hoe doen zij het? Lees, kijk en laat je inspireren door collega-slagers.