Marco_1920x1320

Marco van Strien, niet alleen slager maar vooral ook ondernemer

Op een gewone donderdagochtend is het een drukte van belang in de winkel, de slagerij en de keuken erachter. Hij proeft wat de kok heeft gemaakt, vertelt zijn verhaal en houdt tegelijkertijd in de gaten of de juiste bezorgadressen voor de bedrijfslunches gebruikt worden. Hoewel nog altijd 100% slager, ziet hij zichzelf tegenwoordig toch vooral als ondernemer.

Slagers_1920x1320-2

Slagerij Ten Wolde is open en transparant

Met zijn dertig lentes is Arend ten Wolde misschien wel een van de jongste slagers in ons land met een eigen zaak. Deze boomlange Amsterdammer heeft grootse plannen. “Het mag opener en transparanter dan we in Nederland gewend zijn. Ik wil met Slagerij Ten Wolde echt iets nieuws neerzetten.”

Een kijkje in Marcel's Verstheater: "Komt dat zien! Komt dat zien!"

In maart opende Marcel Horneman zijn gloednieuwe slagerij ‘Marcel’s’. Het ‘eerste Zandvoorts Verstheater’, zo promoot hij de stek. Alle zintuigen worden er geprikkeld, de klant wordt uitgenodigd: ‘Kom kijken, ruiken, proeven,… kopen’.

Wouter_van_Tilburg_1920_2

Slager Wouter van Tilburg: "Ik selecteer zelf de beste, hele dieren"

Slagerij van Tilburg is een familiebedrijf dat al sinds 1952 bestaat. Slager Wouter van Tilburg nam het bedrijf jaren geleden over van zijn vader. Toch pushte hij zijn eigen kinderen nooit om hetzelfde te doen.

Slagers in beeld

Andere KNS-leden bieden jou een blik op het hakblok en een rondleiding door hun slagerij. In de stad of op het dorp, puur vlees of maaltijdenwinkel? Hoe doen zij het? Lees, kijk en laat je inspireren door collega-slagers.