Biologische slagerij ONS Hilversum: "Biologisch en groen is geen uithangbord, het zit in ons DNA"

Biologische slagerij ONS in Hilversum kiest al bijna 33 jaar voor biologisch verantwoord vlees. ‘Werken met een ruimere blik’, noemt mede-eigenaar Marion van Vught dat. “Het begint allemaal bij de grond; die moet je goed verzorgen, zodat er ook voor latere generaties een vruchtbare aarde overblijft.” Afgelopen augustus ging de nieuwe winkel open. “Het is geen slagerij meer.”

Keurslager Mark van der Poel uit Castricum: Van traditionele slagerij naar moderne eetwinkel

In 2006 nam Mark van der Poel de slagerij van zijn ouders in Castricum over. Later kocht hij ook de aangrenzende groentewinkel en integreerde het aanbod in zijn winkel. Nu verkoopt de zaak naast vlees ook vegetarische en veganistische producten. Mark, slager in en eigenaar van slagerij Van der Poel in Castricum, was twee jaar bezig met het voorbereiden van de verbouwing van zijn winkel. Het verbouwen zelf nam twee maanden in beslag, en inmiddels is de winkel zes weken open.

Slagerij Van der Werff in Heemstede: tijdloos maar vernieuwend

In 2014 nam Barry van Bakel de slagerij van zijn mentor over. Zeven jaar, een verbouwing, een verhuizing en wat aanpassingen later staat er nog steeds een ambachtelijk bedrijf. “Als iets al goed is, waarom zou je het dan veranderen?”

Eetwinkel Ambacht in Neer: Leon Hermanns realiseert zijn dromen stap voor stap

Slager Leon Hermanns opende afgelopen zomer Eetwinkel Ambacht in Neer. Daarmee vervulde hij een lang gekoesterde wens: een ambachtelijke eetwinkel op een mooie plek en in een fantastisch gebouw. “Alles wat op de menukaart staat, verkopen we in de winkel.”

Slagers in beeld

Andere KNS-leden bieden jou een blik op het hakblok en een rondleiding door hun slagerij. In de stad of op het dorp, puur vlees of maaltijdenwinkel? Hoe doen zij het? Lees, kijk en laat je inspireren door collega-slagers.