Groot geloof in eigen kunnen bij Slager Vogels in Elsendorp

Slagerijen met een webshop starten die online shop meestal vanuit een winkelsituatie. Slagerij Vogels uit Elsendorp deed het precies andersom. Er was eerst een webshop en sinds afgelopen Pinksteren is er ook een fysieke winkel. “Geen echte winkel hebben was een gemiste kans.”

Slagerij Wilbrink: "Twintig meter verhuisd en toch een wereld van verschil"

Het gaat goed met de slagerij van Gijsbert en Gea Wilbrink aan de rand van Nationaal Park De Hoge Veluwe. Van heinde en verre bezoeken steeds meer klanten de – recentelijk vernieuwde – slagerij in Otterlo. “Wij koesteren dat mensen tegenwoordig bewuster vlees eten.”

Thomas de With: "Het winkelaanbod sluit aan op de wens van de klant"

Zes maanden lang runde Thomas de With de slagerij in Bleiswijk vanuit een noodwinkel van zestig vierkante meter. Zes weken langer dan verwacht. Hij omschrijft het als een intensieve, maar ook mooie tijd. “De klanten bleven komen en als team zijn we – letterlijk en figuurlijk – meer naar melkaar toegegroeid.”

Slagerij Geelhoedt: "Met alleen vlees red je het straks niet meer"

John: “Onze slagerij is nu een ouderwetse slagerij in de zin van het ambacht, maar met een assortiment van deze tijd. We staan bekend om onze spareribs, gehaktbrood, verse worst, ovenspek en hoofdkaas.” Het aanbod aan maaltijden en salades in de winkel neemt toe, vertelt Kaylee. Voor het bereiden van de maaltijden en de cateringproducten werd een moderne keuken gebouwd en ingericht achter de slagerij. Het maaltijdenassortiment omvat een aantal standaardmaaltijden, een aantal ‘wisselmaaltijden’ en een weekaanbieding. “Verder is het ook seizoensgebonden, nu nog met enkele stamppotten, binnenkort starten de asperges. Het meeste bereiden we zelf.”

Slagers in beeld

Andere KNS-leden bieden jou een blik op het hakblok en een rondleiding door hun slagerij. In de stad of op het dorp, puur vlees of maaltijdenwinkel? Hoe doen zij het? Lees, kijk en laat je inspireren door collega-slagers.