Culinaire verswinkel Van Hooff Culinair "Mijn nieuwe rol bevalt me wel"

Het bedenken van een culinair versconcept dat het beste combineert van de verswinkel en de supermarkt. Dat was het uitgangspunt voor de transformatie van slagerij naar culinaire verswinkel, vertelt Frank van Hooff. Afgelopen februari opende hij na een aanloop van een jaar zijn nieuwe winkel in Heeze. “Mijn nieuwe rol bevalt me wel. Je leert snel bij.”

De Zaak vol Smaak Carry van Rooij - "Klanten zien ons nu echt als speciaalzaak"

Het ondernemersechtpaar Carry en Mandy van Rooij begon ruim vier jaar geleden een eigen slagerij in Budel. Een duidelijke visie waarin kwaliteit de boventoon voert, zorgt voor gestage groei. Twee jaar geleden verhuisde de zaak naar een groter pand. Van concurrentie hebben ze geen last, zegt Carry.

Kevin van der Veen: "Ik heb het geluk wel zelf afgedwongen"

Nederlands jeugdkampioen, tweede bij een internationale vakwedstrijd, jongste meester worstmaker en nu een eigen slagerij; waar een snuffelstage niet toe kan leiden. Kevin van der Veen (24) opende eind april De Stadsslager in het centrum van Groningen. “Wij werken aan de toekomst van het ambacht.”

Paul Brands: "Omzet is niet zaligmakend, omzetsnelheid wel"

De uitgebreide en vernieuwde slagerij van Paul Brands in Goirle biedt behalve vlees ook kaas, brood, groente, belegde broodjes, maaltijden en producten als wijn. “Ik wil nog steeds als slagerij gezien worden. De naam is niet voor niets Van Hest, Keurslager. In die volgorde.”

Slagers in beeld

Andere KNS-leden bieden jou een blik op het hakblok en een rondleiding door hun slagerij. In de stad of op het dorp, puur vlees of maaltijdenwinkel? Hoe doen zij het? Lees, kijk en laat je inspireren door collega-slagers.