Slager Johan Taam: "Het hele pakket moet kloppen"

Slager Johan Taam heeft al bijna dertig jaar een slagerij in Edam. Eind november opende hij in Landsmeer een tweede winkel. Zoon Robbert runt nu de zaak in Edam, zelf staat senior in de nieuwe winkel. “Het was een lege unit, met nul omzet. We zijn echt in het diepe gesprongen.”

Slagerij Traiteur Angelique Leenders "Je moet zorgen dat mensen zich op hun gemak voelen"

Het echtpaar Angelique en Harm Leenders namen begin dit jaar slagerij Verschuuren in Venray over. Zij had een achtergrond in de horeca, aangevuld met zeven jaar werkervaring in de slagerij. Hij verkocht een verhuurbedrijf en ging verder in loondienst. Harm: “We zagen – en zien – veel kansen.” Ruim een half jaar later is de omzet flink hoger en zijn ze genomineerd voor een ondernemersprijs.

Slagerij Kaldenberg  slider 2

Slagerijen Kaldenberg ‘Je moet niet vertellen wat het kost, maar wat het oplevert’

Wat in 1959 begon als een slagerij ‘in het kruidenierswinkeltje van ons moeder’ is nu een modern slagersbedrijf met een omzet van bijna zestig miljoen euro. En de groei is er nog lang niet uit, vertellen de broers Piet en Joop Kaldenberg die al 25 jaar samen de leiding hebben. “We werken al 38 jaar samen.” En: “Hier bruist de passie voor kwaliteitsvlees.”

Slagers in beeld

Andere KNS-leden bieden jou een blik op het hakblok en een rondleiding door hun slagerij. In de stad of op het dorp, puur vlees of maaltijdenwinkel? Hoe doen zij het? Lees, kijk en laat je inspireren door collega-slagers.