Slagerij Brouwer  vier blokjes

Culinaire versbeleving bij Slagerij Brouwer in Utrecht

Als achtjarige hielp Niels Brouwer zijn vader al bij het uitsteken van de hamburgers. En later werkte hij als zaterdaghulp mee in de zaak. Toch koos hij voor een opleiding grafische vormgeving. Vijf jaar geleden nam hij samen met zijn vriendin Pleun Damen alsnog de slagerij in de Utrechtse wijk Oudwijk over. Nu is hij de jongste slagerondernemer van Nederland.

Marten Hoeksma vier blokjes

Slager Marten Hoeksma heeft geen geheimen

Een beetje spannend vindt Marten Hoeksma het eigenlijk wel, om over zichzelf, zijn aanpak en zijn nieuw ingerichte winkel te praten. Maar stiekem vindt hij het ook wel leuk om te laten zien waarmee hij bezig is. Dat is ook de reden dat de slager nu voorin de nieuwe winkel staat. “Ik wil het ambacht weer voor het voetlicht brengen.”

keurslager Groeneveld in Wassenaar (9)

Groeneveld Keurslager na grondige verbouwing klaar voor de toekomst

Een rode loper voor de ingang, pata negra in de vitrine, en aan de wand geen vergeelde posters met een plakbandje, maar stijlvolle foto’s getoond via narrowcasting. Het is een chique bedoening bij Groeneveld Keurslager. De winkel is dan ook gevestigd in Wassenaar, waar de klanten een hoger bestedingspatroon hebben. Maar: “Ook de welgestelden zijn dol op slavink.”

john Gielen Beej Benders grote slider cover

Slager John Gielen werkt aan de co-creatie Beej Benders

John Gielen heeft al twintig jaar een ambachtelijke, moderne slagerij in Baarlo. Sinds ruim een jaar heeft hij een tweede winkel: in de versmarkt Beej Benders in Venlo. Een vernieuwend concept met een andere doelgroep. Gielen: “Je moet elkaar dingen gunnen en goed begrijpen hoe het concept werkt.”

Slagers in beeld

Andere KNS-leden bieden jou een blik op het hakblok en een rondleiding door hun slagerij. In de stad of op het dorp, puur vlees of maaltijdenwinkel? Hoe doen zij het? Lees, kijk en laat je inspireren door collega-slagers.