Mark en Fiona Schippers uit Vroomshoop: "Meer ondernemer dan slager, groenteboer of kaasboer"

Ambachtelijke slager, groentespeciaalzaak en kaasspeciaalzaak in één winkel; dat is de Zaak vol Smaak van Mark en Fiona Schippers in Vroomshoop. Het bedrijf verhuisde begin dit jaar driehonderd meter en vertienvoudigde in omvang: van dertig naar driehonderd vierkante meter. “Het is net een mini-super, waarbij de focus ligt op de kwaliteit en niet op de prijs.”

Keurslager Hans Halman: "Het draait niet meer alleen om vlees"

Hans Halman zit al veertig jaar in het slagersvak en heeft al 22 jaar een eigen zaak in Den Helder. Oktober vorig jaar verkaste hij naar het Food Station, een replica van een oud stationsgebouw. Voor het winkelconcept liet hij zich inspireren door de bakkerswereld. “De regie is terug bij de klant.”

Slagerij Hurks We proberen het gewoon altijd goed te doen

Slagerij Hurks in het Brabantse Lieshout is sinds de start van het bedrijf in 1887 lid (van de voorgangers) van KNS. Piet Hurks is de vierde generatie die het bedrijf – samen met zijn vrouw Joke – voortzet. “Zomaar ermee stoppen; ik geloof niet dat we dat zullen doen.”

Slagerij Eeken uit Alkmaar: "Vlees moet de basis blijven"

Dat Tim Eeken zijn vader Stephen als vijfde generatie zou opvolgen in het slagersbedrijf in Alkmaar was geen uitgemaakte zaak. Hij werkte als chef-kok, had een eigen zaak en het slagersvak trok hem niet echt. Corona zorgde dat alles er anders uit kwam te zien. Tim: “Met de klanten bezig zijn is ontzettend leuk. We lachen veel.”
Tim (33): “Ik ben hier nu ruim een half jaar bezig en als chef-kok denk je dat je alles wel weet van vlees, maar na twee weken was ik er al achter dat dát tegenvalt. Kijk, de toonbank mooi maken, dat lukt wel. Maar een karbonade op de juiste manier afsnijden, dat is een ander verhaal.”

Slagers in beeld

Andere KNS-leden bieden jou een blik op het hakblok en een rondleiding door hun slagerij. In de stad of op het dorp, puur vlees of maaltijdenwinkel? Hoe doen zij het? Lees, kijk en laat je inspireren door collega-slagers.