John Neidhöfer: "Ik wil de ambachtelijkheid van ons werk meer benadrukken"

Verscholen achter een flinke dijk ligt al bijna honderd jaar slagerij Neidhöfer aan de Voorstraat in Den Oever, aan de kop van de Afsluitdijk. Twintig jaar geleden, toen John Neidhöfer bij zijn vader in de zaak kwam, stond hij ook op de voorpagina van De Slager. “Ik vind alles in de worstmakerij leuk om te doen.”
John Neidhöfer: “Ik stond destijds met onze bestelbus op de foto, voor een van de boten in de haven. Toen zorgde het beleveren van de vloot nog voor zo’n dertig, veertig procent van de omzet. Nu is dat veel minder; door de automatisering zijn er tegenwoordig veel minder mensen aan boord.”

Erica van Doorn: "Klanten mogen mij ook na zes uur gerust bellen"

Zeventien jaar lang werkte Erika van Doorn in haar eigen slachterij. Na een kort uitstapje naar de keuken van een lunchroom staat ze nu ruim zes maanden aan het roer van haar eigen Gelderblom-slagerij in Woerden. Het vlees ontvangt ze in technische delen. “Dat is wel even afkicken.”

Job Vrijenhoek: "Wij kiezen voor puur vlees, waarbij je alleen zout en peper nodig hebt"

Job Vrijenhoek is een slager van deze tijd die staat voor puur en kwalitatief vlees van duidelijke herkomst. Met aandacht voor het milieu. “Ik probeer vlees te kopen met een lage CO2-uitstoot, zodat mensen over twintig jaar ook nog vlees kunnen eten.”

Slagerij Billet vier blokjes

Gildeslager Billet Zundert: "We worden steeds meer een eetwinkel"

Gildeslager Billet in het West-Brabantse grensdorp Zundert ontstond in 1933 toen Reke Billet een slagerij begon. Juni vorig jaar nam de vierde generatie Billet het heft in handen: Sabrina Billet nam de zaak samen met haar man Stephan over van haar ouders. Sabrina: “We vinden het leuk werk en we willen het graag voortzetten.”

Slagers in beeld

Andere KNS-leden bieden jou een blik op het hakblok en een rondleiding door hun slagerij. In de stad of op het dorp, puur vlees of maaltijdenwinkel? Hoe doen zij het? Lees, kijk en laat je inspireren door collega-slagers.