Michel Sol, Slagerij Van Orsouw: "Je kunt beter een goedlopende slagerij overnemen"

Michel Sol zette als zevenjarige de eerste stappen op de slagersafdeling van de supermarkt van zijn vader. Bijna veertig jaar later nam hij in 2017 samen met zijn vrouw Nancy Slagerij Van Orsouw in het Brabantse Heesch over. "Na een overname zie je in het eerste jaar normaal gesproken vaak een dip. Iedereen moet wennen aan de nieuwe situatie. In het tweede jaar lag de straat recht voor onze winkeldeur twintig weken open en nu – in het derde jaar - hebben we corona. Maar als ik naar de klantenaantallen kijk en de feedback die we krijgen, dan gaat het best goed”, zegt Michel.

Slagerij Wilbrink: "Twintig meter verhuisd en toch een wereld van verschil"

Het gaat goed met de slagerij van Gijsbert en Gea Wilbrink aan de rand van Nationaal Park De Hoge Veluwe. Van heinde en verre bezoeken steeds meer klanten de – recentelijk vernieuwde – slagerij in Otterlo. “Wij koesteren dat mensen tegenwoordig bewuster vlees eten.”

Joey Baan – Slagerij De Halte: "De klant moet alles kunnen zien"

“Ik wilde graag mijn eigen ding neerzetten, het ambachtelijke laten zien, met mooie producten. Dat was de aanleiding voor een eigen zaak”, zegt Joey Baan. Anderhalf jaar geleden startte hij Slagerij De Halte in Zandvoort. “Het is een soort show die je opvoert.”
Joey Baan (28) begon op dertienjarige leeftijd als afwasser bij Chateaubriand in Heemstede. Later verzorgde hij er ook de catering, zoals barbecues en diners bij mensen thuis. Hij voltooide de opleiding tot manager horeca-onderneming – ‘leuk die horeca, maar niet voor altijd’ – en besloot vervolgens de slagersvakopleiding te gaan doen. “Het slagersvak is echt mijn passie geworden, met zelf uitbenen en zoveel mogelijk producten zelf maken, zodat je het hele beestje kan verwaarden. Het oude ambacht in een nieuw jasje, dat doen we hier.”

Groot geloof in eigen kunnen bij Slager Vogels in Elsendorp

Slagerijen met een webshop starten die online shop meestal vanuit een winkelsituatie. Slagerij Vogels uit Elsendorp deed het precies andersom. Er was eerst een webshop en sinds afgelopen Pinksteren is er ook een fysieke winkel. “Geen echte winkel hebben was een gemiste kans.”

Slagers in beeld

Andere KNS-leden bieden jou een blik op het hakblok en een rondleiding door hun slagerij. In de stad of op het dorp, puur vlees of maaltijdenwinkel? Hoe doen zij het? Lees, kijk en laat je inspireren door collega-slagers.