Michel Sol, Slagerij Van Orsouw: "Je kunt beter een goedlopende slagerij overnemen"

Michel Sol zette als zevenjarige de eerste stappen op de slagersafdeling van de supermarkt van zijn vader. Bijna veertig jaar later nam hij in 2017 samen met zijn vrouw Nancy Slagerij Van Orsouw in het Brabantse Heesch over. "Na een overname zie je in het eerste jaar normaal gesproken vaak een dip. Iedereen moet wennen aan de nieuwe situatie. In het tweede jaar lag de straat recht voor onze winkeldeur twintig weken open en nu – in het derde jaar - hebben we corona. Maar als ik naar de klantenaantallen kijk en de feedback die we krijgen, dan gaat het best goed”, zegt Michel.

Slagerij Wilbrink: "Twintig meter verhuisd en toch een wereld van verschil"

Het gaat goed met de slagerij van Gijsbert en Gea Wilbrink aan de rand van Nationaal Park De Hoge Veluwe. Van heinde en verre bezoeken steeds meer klanten de – recentelijk vernieuwde – slagerij in Otterlo. “Wij koesteren dat mensen tegenwoordig bewuster vlees eten.”

Roy Bolscher: "We varen een bepaalde koers en gooien niet ineens het roer om"

Bolscher Meer dan vlees uit Enschede bestaat al ruim veertig jaar. Het bedrijf levert aan afnemers in de horeca en heeft een webshop voor particulieren. Vóór corona bedroeg de totale omzet ruim € 22 miljoen en het doel was om richting de 25 te gaan. Maar in plaats van drie miljoen erbij, ging er zo’n vier vanaf. “Toch zijn we nooit bang geweest.”

Slager Albert van den Berg, Putten: "Je moet goed inschatten wie de klant is die voor je staat"

Albert van den Berg zette als 14-jarige zijn eerste stappen in de slagerswereld toen de slager uit Maartensdijk hem vroeg als schoonmaakhulp voor de zaterdagen. Van lieverlee mocht hij helpen met satévlees aan prikkers rijgen, hamburgers maken en de toonbank vullen. Hij bleef er twaalf jaar. Inmiddels heeft hij al weer dertien jaar een eigen zaak in Putten.

Slagers in beeld

Andere KNS-leden bieden jou een blik op het hakblok en een rondleiding door hun slagerij. In de stad of op het dorp, puur vlees of maaltijdenwinkel? Hoe doen zij het? Lees, kijk en laat je inspireren door collega-slagers.