Carola en Tako Post bouwen stap voor stap aan een goede winkel

Het ondernemersechtpaar Carola en Tako Post nam vorig jaar november een slagerij in Oude-Tonge over. Samen met het bestaande team werken ze gestaag aan de toekomst. “Dit is dichter bij wie we zijn.”

Maison Moes:"Voorheen een slagerij zoals zovelen, nu een hippe, luxe eetwinkel"

Een aanloop van meer dan vijf jaar, een flinke investering en veel extra werk. Periodes van twijfel, slapeloze nachten en toch geen seconde spijt. Wim en Sandra Moes gingen met hun slagerij Maison Moes van het drukbezochte Valkeniersplein in Breda naar de naastgelegen Prins Hendrikstraat. “Onze omzet is vrijwel verdubbeld.”

Meesterslager Hans-Peter Spaans wil anders zijn dan de meeste slagers

Hans-Peter Spaans (34) volgde ruim drie jaar de opleiding Vastgoed en makelaardij toen hij zich realiseerde dat zijn liefde voor het slagersvak groter was dan die voor het verkopen van huizen. Nu, zo’n twaalf jaar later, is hij één van de tien branche erkende meesterslagers in Nederland.

Eetwinkel Ambacht in Neer: Leon Hermanns realiseert zijn dromen stap voor stap

Slager Leon Hermanns opende afgelopen zomer Eetwinkel Ambacht in Neer. Daarmee vervulde hij een lang gekoesterde wens: een ambachtelijke eetwinkel op een mooie plek en in een fantastisch gebouw. “Alles wat op de menukaart staat, verkopen we in de winkel.”

Slagers in beeld

Andere KNS-leden bieden jou een blik op het hakblok en een rondleiding door hun slagerij. In de stad of op het dorp, puur vlees of maaltijdenwinkel? Hoe doen zij het? Lees, kijk en laat je inspireren door collega-slagers.