Slagerij Rietveld: kwaliteitsvlees van eigen boerderij

Slagerij Rietveld in Bodegraven is een familiebedrijf dat al bijna honderd jaar bestaat. Op de twee eigen boerderijen fokt de familie de Rietvelder Runderen. “Omdat we eigen koeien hebben, vallen er schakels uit de keten waardoor we het vlees in de winkel goedkoop kunnen aanbieden. Tegelijkertijd bieden we topkwaliteit, omdat we de alles in eigen hand hebben.”

Slagerij van Melik: ‘Wij verkopen geen eenheidsworst’

De winkel van Slagerij Van Melik inclusief de inpandige broodjeszaak Bufkes in Sittard werd afgelopen juni volledig gerenoveerd. Charles Sampers: “Je moet hier eens op zaterdagmorgen komen. Dan lijkt het wel of er een evenement is, zo druk. Mensen zijn bereid om te wachten en een faire prijs te betalen, omdat het zo lekker is.”

Turbulente tijden in Zuidlaren voor Keurslager Martin de Vries

Keurslager Martin de Vries beleeft hectische tijden. Hij wilde zijn huurpand kopen, maar de eigenaar werkte niet mee. Die stond een tussentijdse verhuizing naar een nieuwbouwpand aan de overkant van de straat wel toe. Toen alles in kannen en kruiken leek, ging die deal echter alsnog niet door. Nu zit hij nog steeds in zijn oude pand. Dat inmiddels van hem is. Dat wel.

Slagerij Brouwer  vier blokjes

Culinaire versbeleving bij Slagerij Brouwer in Utrecht

Als achtjarige hielp Niels Brouwer zijn vader al bij het uitsteken van de hamburgers. En later werkte hij als zaterdaghulp mee in de zaak. Toch koos hij voor een opleiding grafische vormgeving. Vijf jaar geleden nam hij samen met zijn vriendin Pleun Damen alsnog de slagerij in de Utrechtse wijk Oudwijk over. Nu is hij de jongste slagerondernemer van Nederland.

Slagers in beeld

Andere KNS-leden bieden jou een blik op het hakblok en een rondleiding door hun slagerij. In de stad of op het dorp, puur vlees of maaltijdenwinkel? Hoe doen zij het? Lees, kijk en laat je inspireren door collega-slagers.