Slagerij Mast: "We zijn allemaal verbaasd dat het zo druk is"

Vorig jaar oktober verhuisde Slagerij Mast zo’n vijfhonderd meter naar een nieuwe locatie in Heenvliet. Slager Michael Mast rekende daarbij op een omzetgroei van dertig procent. Dat werden er tachtig. “Wij verkopen hier alles wat lekker is”, zegt Michael.

Nico’s Slagerij & Traiteur: ‘Klantvriendelijkheid is de kracht van ons bedrijf’

Bij Nico’s Slagerij & Traiteur in de Amsterdamse Bijlmer gaan veel dingen net even anders dan bij de gemiddelde slager. Geen kant en klare maaltijden bijvoorbeeld en ook geen gegaarde spareribs. Wel veel ‘hele delen’, Surinaamse bloedworst en gezouten vlees. “We verkopen wekelijks zo’n vijfduizend kilo vlees.”

Slagerij Jeroen Kroon: "De overname was een gouden kans voor ons allebei"

Jeroen Kroon begon als vijftienjarige zaterdaghulp bij een slager in Kudelstaart. Precies vijftien jaar later heeft hij zijn eigen zaak in Utrecht. “Ik vind het leuk om met vlees bezig te zijn en van ‘niets’ een mooi en lekker product te maken waarvoor mensen terugkomen.”

Gelderblom Dordrecht: "Gastvrijheid en bourgondische kwaliteit staan voorop"

Hij wilde eigenlijk het leger in, maar het werd het slagersvak. Jakob Simons (25) heeft daar nog geen seconde spijt van gehad, licht hij toe in zijn hagelnieuwe winkel in Dordrecht. Hij runt deze met zijn vrouw Neline (23). “Ik ben meer manager geworden, dat is wel wennen.”

Slagers in beeld

Andere KNS-leden bieden jou een blik op het hakblok en een rondleiding door hun slagerij. In de stad of op het dorp, puur vlees of maaltijdenwinkel? Hoe doen zij het? Lees, kijk en laat je inspireren door collega-slagers.