Keurslager martin de Vries slider in beeld

Turbulente tijden in Zuidlaren voor Keurslager Martin de Vries

Keurslager Martin de Vries beleeft hectische tijden. Hij wilde zijn huurpand kopen, maar de eigenaar werkte niet mee. Die stond een tussentijdse verhuizing naar een nieuwbouwpand aan de overkant van de straat wel toe. Toen alles in kannen en kruiken leek, ging die deal echter alsnog niet door. Nu zit hij nog steeds in zijn oude pand. Dat inmiddels van hem is. Dat wel.

Culinaire versbeleving bij Slagerij Brouwer in Utrecht

Als achtjarige hielp Niels Brouwer zijn vader al bij het uitsteken van de hamburgers. En later werkte hij als zaterdaghulp mee in de zaak. Toch koos hij voor een opleiding grafische vormgeving. Vijf jaar geleden nam hij samen met zijn vriendin Pleun Damen alsnog de slagerij in de Utrechtse wijk Oudwijk over. Nu is hij de jongste slagerondernemer van Nederland.

keurslager Groeneveld in Wassenaar (9)

Groeneveld Keurslager na grondige verbouwing klaar voor de toekomst

Een rode loper voor de ingang, pata negra in de vitrine, en aan de wand geen vergeelde posters met een plakbandje, maar stijlvolle foto’s getoond via narrowcasting. Het is een chique bedoening bij Groeneveld Keurslager. De winkel is dan ook gevestigd in Wassenaar, waar de klanten een hoger bestedingspatroon hebben. Maar: “Ook de welgestelden zijn dol op slavink.”

De Haas vier blokjes

Pragmatisme voert de boventoon bij Keurslager De Haas

De grootscheepse renovatie van winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem is nog in volle gang, maar Keurslager De Haas opende er begin april al een moderne, open winkel. Het is het negende filiaal. “We willen vooral een goed product in de markt zetten.”

Slagers in beeld

Andere KNS-leden bieden jou een blik op het hakblok en een rondleiding door hun slagerij. In de stad of op het dorp, puur vlees of maaltijdenwinkel? Hoe doen zij het? Lees, kijk en laat je inspireren door collega-slagers.