Boerderijwinkel Bij Broeders: "Wij laten de consument kennismaken met eerlijk vlees voor een eerlijke prijs"

Begin dit jaar opende Bij Broeders in Berkel-Enschot; een brasserij en boerderijwinkel met eigen slagerij. Het ‘2 sterren Beter Leven’-rundvlees van de eigen boerderij en de slagerij staan centraal in het concept dat je gerust een boerderijwinkel 3.0 kunt noemen.

Poelier Slagerij Van den Heuvel uit Wijchen: "Als specialist kun je alle kanten op als je iets bijzonders wilt maken"

Berry (48) houdt zich vooral bezig met de productie en Christian (49) richt zich op de winkels. Hij is ook de man van de ideeën als het gaat om het bedenken van nieuwe vers-specialiteiten. Claudia, de vrouw van Berry, staat achter de toonbank in Wijchen. De vrouw van Christian, Ilse, doet dat in Grave. Christians zoon Delano (24) en Berry’s zoon Sem (19) werken volop mee. Behalve de familie werken er totaal nog zeven vaste medewerkers en acht weekendhulpen bij Van den Heuvel. Christian: “We hebben gewoon een fantastisch familiebedrijf.”

Keurslager Cees Mol: "De omzet per gewerkt uur is gestegen"

Als je vakmanschap combineert met ondernemerschap is er een prima boterham te verdienen met een slagerij, zegt keurslager Cees Mol uit Goes. “Ik onderneem vooral op gevoel, maar ik ben ook een cijferfreak. Ik weet iedere week precies wat ik verdien.”

Slagerij Jan Antonisse: "Klanten moeten voelen dat ze dat specifieke product niet elders kunnen krijgen"

Kevin Bergshoeff (29) ging als veertienjarige aan de slag bij Slagerij Jan Antonisse en ging er nooit meer weg. Acht jaar geleden werd hij mede-eigenaar en vorig jaar nam hij de zaak volledig over. Hij doet iedere dag zijn best om ‘de gevoelige snaar’ te raken bij zijn klanten.

Slagers in beeld

Andere KNS-leden bieden jou een blik op het hakblok en een rondleiding door hun slagerij. In de stad of op het dorp, puur vlees of maaltijdenwinkel? Hoe doen zij het? Lees, kijk en laat je inspireren door collega-slagers.