Traiteurslagerij Schoenmakers: "De nieuwe winkel zorgt voor nieuwe energie"

31 jaar geleden nam de toen 23-jarige Jos Schoenmakers samen met zijn jeugdliefde Bianca de slagerij in Ravenstein over. Een kleine winkel, maar desondanks een reuzenstap, zo blikt Jos terug. “Ik wist niet eens waar Ravenstein lag.” Twee jaar geleden verhuisde de slagerij van het centrum van het vestingstadje naar een nieuwe en grotere locatie aan de rand. “Dit voelde nog veel spannender, maar we zijn reuzenblij dat we de stap maakten.”

Uw Slager Kersenboogerd: "De focus verschuift richting maaltijd-idee winkel"

Marco de Koning is – zegt hij zelf – een echte ‘verkoopslager’ die continu bezig is om de klantverwachtingen te overtreffen. Dat doet hij sinds anderhalf jaar in zijn eigen winkel in winkelcentrum Kersenboogerd in Hoorn. In februari is de winkel ingrijpend verbouwd. “Als je de klant op één zet en je hebt goede producten en een goed team, dan ga je scoren.”

Slagerij Mast: "We zijn allemaal verbaasd dat het zo druk is"

Vorig jaar oktober verhuisde Slagerij Mast zo’n vijfhonderd meter naar een nieuwe locatie in Heenvliet. Slager Michael Mast rekende daarbij op een omzetgroei van dertig procent. Dat werden er tachtig. “Wij verkopen hier alles wat lekker is”, zegt Michael.

Nico’s Slagerij & Traiteur: ‘Klantvriendelijkheid is de kracht van ons bedrijf’

Bij Nico’s Slagerij & Traiteur in de Amsterdamse Bijlmer gaan veel dingen net even anders dan bij de gemiddelde slager. Geen kant en klare maaltijden bijvoorbeeld en ook geen gegaarde spareribs. Wel veel ‘hele delen’, Surinaamse bloedworst en gezouten vlees. “We verkopen wekelijks zo’n vijfduizend kilo vlees.”

Slagers in beeld

Andere KNS-leden bieden jou een blik op het hakblok en een rondleiding door hun slagerij. In de stad of op het dorp, puur vlees of maaltijdenwinkel? Hoe doen zij het? Lees, kijk en laat je inspireren door collega-slagers.