Keurslager Mark van der Poel uit Castricum: Van traditionele slagerij naar moderne eetwinkel

In 2006 nam Mark van der Poel de slagerij van zijn ouders in Castricum over. Later kocht hij ook de aangrenzende groentewinkel en integreerde het aanbod in zijn winkel. Nu verkoopt de zaak naast vlees ook vegetarische en veganistische producten. Mark, slager in en eigenaar van slagerij Van der Poel in Castricum, was twee jaar bezig met het voorbereiden van de verbouwing van zijn winkel. Het verbouwen zelf nam twee maanden in beslag, en inmiddels is de winkel zes weken open.

Uw Slager Dick Bruintjes: "In mijn winkel wil ik iedereen kunnen bedienen"

Slager Dick Bruintjes in Zwartsluis pakte bijna ieder jaar wel iets aan in zijn winkel. Vorig jaar was het tijd voor een grondige renovatie. Koeling, vriezer, toonbank en wand- en vloertegels: alles werd aangepakt. Het nieuwe zelfbedieningsmeubel had achteraf wel groter gemogen.

Mark en Fiona Schippers uit Vroomshoop: "Meer ondernemer dan slager, groenteboer of kaasboer"

Ambachtelijke slager, groentespeciaalzaak en kaasspeciaalzaak in één winkel; dat is de Zaak vol Smaak van Mark en Fiona Schippers in Vroomshoop. Het bedrijf verhuisde begin dit jaar driehonderd meter en vertienvoudigde in omvang: van dertig naar driehonderd vierkante meter. “Het is net een mini-super, waarbij de focus ligt op de kwaliteit en niet op de prijs.”

Slagerij Eeken uit Alkmaar: "Vlees moet de basis blijven"

Dat Tim Eeken zijn vader Stephen als vijfde generatie zou opvolgen in het slagersbedrijf in Alkmaar was geen uitgemaakte zaak. Hij werkte als chef-kok, had een eigen zaak en het slagersvak trok hem niet echt. Corona zorgde dat alles er anders uit kwam te zien. Tim: “Met de klanten bezig zijn is ontzettend leuk. We lachen veel.”
Tim (33): “Ik ben hier nu ruim een half jaar bezig en als chef-kok denk je dat je alles wel weet van vlees, maar na twee weken was ik er al achter dat dát tegenvalt. Kijk, de toonbank mooi maken, dat lukt wel. Maar een karbonade op de juiste manier afsnijden, dat is een ander verhaal.”

Slagers in beeld

Andere KNS-leden bieden jou een blik op het hakblok en een rondleiding door hun slagerij. In de stad of op het dorp, puur vlees of maaltijdenwinkel? Hoe doen zij het? Lees, kijk en laat je inspireren door collega-slagers.