Keurslager Braamskamp wint opnieuw Grote Grillworsttest

Op woensdagavond 15 februari werd Keurslager Braamskamp voor de derde keer uitgeroepen tot winnaar van de vakwedstrijd Grote Grillworsttest. De ambachtelijke grillworst van Drentse Keurslager Braamskamp uit Rolde kwam in 2021 en in 2018 ook als beste uit de wedstrijd.

De tweede prijs ging naar Slagerij Hegeman uit Aarle-Rixtel. Keurslager Evert Tebak uit Nuenen nam de derde prijs in ontvangst.

Juryoordeel

De jury zei over de winnende grillworst van Keurslager Braamskamp: “De winnende grillworst is vaktechnisch een echte topper. De jury heeft de grillworst uitvoerig beoordeeld: het aangezicht, de samenstelling, structuur, geur, smaak en bite. Alles klopt!”

Han Braamskamp: “Het is ons voor de derde keer gelukt! Geweldig dat onze ambachtelijke grillworst zo goed gewaardeerd wordt. We werken hier hard voor met ons team. Het is wederom een bekroning op ons werk!”

De keuring

Op woensdag 18 januari zijn alle ingezonden grillworsten beoordeeld op geur, smaak, samenstelling en bewerking. De vakkundige jury van deze editie van de Grote Grillworsttest bestaat uit: branche erkende meesterslager Arno de Best en Rien Baas van Keurslagerij R. Baas (derde plaats editie 2022). Zij keurden de grillworsten samen met gecertificeerde keurmeesters vanuit het Expertisecentrum voor het slagersambacht Maritha Wolters, Simon Kuijper en aspirant productkeurmeester Rosanne van Dijk.

De uitreiking

De prijsuitreiking vond plaats op woensdagavond 15 februari in Kamerik. In het bijzijn van alle finalisten en hun teams werd de winnaar van de Grote Grillworsttest 2023 bekendgemaakt. Ter afsluiting vond een gezellig diner plaats.

Overige finalisten

De overige finalisten ontvingen in willekeurige volgorde een eervolle vermelding:

  • Keurslager Antonis uit Veldhoven
  • Slagerij Stefan Haak uit Capelle aan den IJssel
  • Slagerij Knobbout uit Buren
  • Slagerij Dennis van de Ven uit Schijndel
  • Keurslager Beverdam uit Rijssen
  • Slagerij Van de Weg uit Oosterwolde
  • Keurslager De Jong uit Gilze

Naast de Grote Grillworsttest organiseert KNS ook de vakwedstrijden Spareribs Trophy en de Lekkerste Bal Gehakt.

Wist je dat grillworst de bestverkochte vleeswaar van de ambachtelijke slager is? Lees het persbericht voor meer informatie.