Overheids-/ financiƫle maatregelen

Vanuit de overheid is een groot pakket aan steunmaatregelen beschikbaar gemaakt voor ondernemers. Hier vind je meer informatie hierover. Dit wordt continu geactualiseerd zodra meer nieuws bekend wordt. Klik op onderstaande link om antwoorden op veelgestelde vragen te krijgen per onderwerp:

Overheid

Handig: Coronacalculator
MKB-Nederland en VNO-NCW hebben een speciale rekentool ontwikkeld: de coronacalculator. Hiermee kun je berekenen hoe de financiële steunmaatregelen van de overheid jouw bedrijf kunnen helpen. Ga naar de coronacalculator

Werkkostenregeling
Via de werkkostenregeling kunnen werkgevers onbelaste vergoedingen aan werknemers geven. De vrije ruimte die werkgevers hebben om deze onbelaste vergoedingen te geven wordt eenmalig verhoogd van 1,7% naar 3% voor de eerste € 400.000 van de loonsom per werkgever. Werkgevers die daar ruimte voor hebben kunnen hun werknemers in deze moeilijke tijd extra tegemoet te komen, bijvoorbeeld door het verstrekken van een bloemetje of een cadeaubon. Deze regeling is gestopt.

De tijdelijke verruiming van de Werkkostenregeling in verband met de coronacrisis, is gestopt op 1 januari 2021. De vrije ruimte voor het doen van verstrekkingen en vergoedingen, gaat vanaf 1 januari voor het fiscale loon tot en met € 400.000 terug naar 1,7%. Het percentage van de vrije ruimte boven de € 400.000 van het fiscale loon gaat in 2021 omlaag van 1,2% naar 1,18%. Het bespaarde geld zet de in voor verruiming van de gerichte vrijstelling voor scholingskosten.

Overigen

Handige bronnen

Veelgestelde vragen over financiële maatregelen

Terug naar informatiedossier