NOW-regeling

Voor het doen van de aanvraag is het verstandig om met je boekhouder of accountant eerst goed te bekijken wat voor jou de meest gunstige situatie is, zodat jouw schade zoveel mogelijk gedekt is. 

 

NOW 5

Ondernemers die tenminste 20% omzetverlies hebben door de coronamaatregelen kunnen voor de maanden november en december de NOW 5 aanvragen. Dat geldt dus ook voor de huidige periode met beperkingen. Met deze regeling kunnen ze hun personeel doorbetalen en medewerkers behouden. De NOW 5 vergoedt net als de eerdere regelingen ook de salarissen van medewerkers met een flexibel contract. De NOW 5 heeft betrekking op de periode van 1 november tot en met 31 december 2021.

De NOW 5 kent grotendeels dezelfde voorwaarden als NOW 4. De referentiemaand voor de loonsom is september 2021. tartende ondernemers die uiterlijk 30 september 2021 zijn begonnen kunnen een voorschot aanvragen voor de NOW 5-subsidie. Voor de NOW 5 is circa 1,5 miljard euro gereserveerd. De regeling is opengesteld. Klik hier voor alle informatie

NOW 6

Tijdens de persconferentie van 14 december 2021 is aangekondigd dat wegens de verlenging van de aangescherpte coronamaatregelen er een NOW6 komt. Lees dit nieuwsbericht voor meer informatie. Let op: de precieze en volledige voorwaarden die gaan gelden voor de NOW6 worden in januari 2022 door het kabinet gecommuniceerd. De NOW6 heeft betrekking op de periode van 1 januari tot en met 31 maart 2022. Het streven is om het aanvraagloket voor de NOW 6 in de tweede helft van februari 2022 open te stellen. 

Handige informatiebron

Rijksoverheid

Terug naar het informatiedossier