Aanvullingen op de hygiënecode over houdbaarheid binnenkort beschikbaar
De Hygiënecode voor het Slagers- en Poeliersbedrijf uit 2021 is aangevuld met nieuwe mogelijkheden. Deze zijn tot stand gekomen om de slager en poelier te helpen in hun werk om producten veilig langer houdbaar te maken. Deze aanvullingen maken duidelijk hoe aan de voedselveiligheid van bepaalde producten voldaan kan worden en beschrijft een aantal werkprocessen. Hiermee komt KNS tegemoet aan de vraag van slagers en poeliers om meer ruimte in de werkwijze om de houdbaarheid van producten veilig te verlengen.
Voordelen
Deze aanvullingen op de hygiënecode leveren de onderstaande voordelen op:
• Houdbaarheidstermijn 3 dagen bij 4˚C. Levert een dag extra houdbaarheid.
• Houdbaarheid van industrieel geproduceerde levensmiddelen. De houdbaarheid van de leverancier kan worden overgenomen, mits aan de gestelde voorwaarden wordt voldaan.
• Houdbaarheid maaltijd(component)en en andere te verhitten producten. Slagers/poeliers kunnen op basis van kwaliteitsaspecten de houdbaarheid vaststellen, als er maar een goede bereidingsinstructie voor de klant op voorverpakte producten staat.
• Procedure Napasteuriseren (langere houdbaarheid). De behoefte van veel slagers/poeliers is een onderbouwde procedure, die vloeibare producten lang houdbaar maakt.
Deze aanvullingen zijn alleen in combinatie met de Hygiënecode voor het Slagers- en Poeliersbedrijf 2021 te gebruiken, dus niet los. De hygiënecode beschrijft de basisvoorwaarden en processen die als uitgangspunt dienen bij deze aanvullingen.
Folder
Leden van KNS en kopers van de hygiënecode ontvangen op 18 en 19 maart deze aanvullingen, als folder, thuisgestuurd. Houd de post dus in de gaten! Het advies is om de aanvullingen te bewaren en in te steken in de hygiënecode.
Webinar
Om leden direct bij de introductie goed te informeren organiseert KNS een webinar over de aanvullingen. Dit vindt plaats op maandag 24 maart om 19.30 uur. Bestudeer de aanvullingen goed en zend vooraf je vragen naar info@knsnet.nl, zodat we het webinar erop af kunnen stemmen. Meld je aan via onderstaand formulier. Het webinar is gratis, exclusief voor leden.