Grote Grillworsttest

De winnaar van de vakwedstrijd Grote Grillworsttest is Slagerij Martin Meijer uit Lekkerkerk. Slagerij de Bruin uit Beusichem won de tweede prijs. De derde prijs ging naar Keurslager Rien en Irma Baas uit Leerdam.

Over de winnaar en zijn grillworst

De jury zei over de winnende grillworst: “Deze grillworst is een product met een echte ambachtelijke uitstraling. Een worst met een heerlijke bite, karakteristieke grillsmaak en mooie kleur. Een grillworst waar de klanten zeker voor terugkomen”.

De keuring

Op basis van een keuring begin januari zijn alle grillworsten beoordeeld op geur, smaak, samenstelling en bewerking. De keuring is uitgevoerd onder leiding van het Expertisecentrum voor het Slagersambacht. De vakkundige jury heeft alle inzendingen met veel zorg en aandacht gekeurd om tot dit oordeel te komen. De jury bestaat uit branche erkende meesterverkoper Saskia Rikkerink, winnaar van de editie 2021 Keurslager Han Braamskamp en keurmeesters vanuit het Expertisecentrum voor het Slagersambacht Willem Miltenburg, Josja Haagsma en Tijmen Smits.

Overige finalisten

De overige finalisten die een eervolle vermelding ontvingen, in willekeurige volgorde, zijn:

  • Barten’s Slagerij te Rotterdam
  • Keurslager Ruud en Miny van Schaik te Huizen
  • Keurslager Arisse Vleesch te Beesd
  • Slagerij & Catering Niek van der Vlis te Dronten
  • Keurslager Muilwijk te Ameide
  • Keurslager Spijkerman te Akkrum
  • Uw Slager Wip te Hallum

Winnende slagers op Facebook

Afgezien van de Trophy en de eer, wint de winnaar van de Grote Grillworsttest ook een speciale plek op Facebook. De winnaar van de Grote Grillworsttest wordt namelijk het gezicht van de fanpagina ‘Winnende Slagers’.

Op ‘Winnende Slagers’ worden dagelijks de mooiste foto’s, de lekkerste recepten en beste tips uitgewisseld tussen liefhebbers en kenners van vlees en vleeswaren. Ten tijde van de wedstrijd kunnen de vrienden van de pagina live het verslag volgen van de wedstrijd.