Grote Grillworsttest

De Grote Grillworsttest 2019 kent een winnaar: Topslagerij Van de Weg uit Oosterwolde heeft de vakwedstrijd gewonnen. Op de tweede plaats staat Slagerij Martin Meijer uit Lekkerkerk en de derde plaats is voor Slagerij Jan de Rooij uit Berkel & Rodenrijs.

Tijdens de keuring zijn de grillworsten beoordeeld op inwendig en uitwendig aanzien en kleur, aanzien snijvlak, geur en smaak, samenstelling en consistentie. Er wordt zowel warm als koud gekeurd. Onder het formulier staan de spelregels vermeld.

Jury

De jury bestond dit jaar uit Hugo Kennis, tv-kok en worstliefhebber, Nathan Burggraaf als gecertificeerd keurmeester vanuit het Expertisecentrum voor het Slagersambacht en winnaar van vorig jaar, Keurslager Han Braamskamp. De jury is aangevuld met branche erkende meesterslager Wouter van de Veen.

Overzicht van de overige finalisten in willekeurige volgorde

Deze finalisten hebben allen een eervolle vermelding gekregen:

  • Slagerij Bas Ultee, Oudewater
  • Bergerslag Keurslager, Staphorst
  • Uw Slager Marco Veenema, Soest
  • Frank en Marleen van der Zande Keurslager, Halsteren
  • Kwaliteitsslagerij Jos Huisman, Deventer
  • Sandersvers, Enschede
  • Ambachtelijke Slagerij H.H. Duijn, Santpoort-Noord

Spelregels

  • Deelname is voorbehouden aan slagersbedrijven (met winkel voor consumentenaankoop) aangesloten bij de KNS.
  • Het wedstrijdproduct is een naturel grillworst, géén variant.
  • Per bedrijf worden twee grillworsten (elk 500 gram) ingezonden.
  • De grillworsten moeten goed worden verpakt (tip: vacuüm). Het pakket moet voldoende worden gefrankeerd en voorzien van een label met daarop de bedrijfsnaam, het adres en het telefoonnummer van de deelnemer. Verzendkosten zijn voor rekening van de deelnemer. Je kunt de producten ook zelf brengen naar de KNS, Diepenhorstlaan 3 in Rijswijk.
  • Ingezonden producten dienen uiterlijk de dag vóór de keuring vóór 14.00 uur te worden aangeleverd bij de KNS, Diepenhorstlaan 3, 2288 EW Rijswijk. Dit kan zowel per post of persoonlijk. Producten die te laat binnenkomen, worden niet meer gekeurd.
  • Indien het product bedorven is of als hier enige twijfel over bestaat, wordt het product niet gekeurd.
  • De ingezonden producten mogen niet van derden worden betrokken en ter keuring worden aangeboden.
  • Indien je lid bent van een commerciële formule en gebruik maakt van gezamenlijke productie, kan er één (1) inzending van de gezamenlijke productie meedoen met de vakwedstrijd.
  • Sausjes worden niet gebruikt bij de keuring.
  • De grillworst die je inzendt, is gelijk aan de grillworst die je verkoopt.
  • Alle ingezonden grillworsten worden in een oven verwarmd tot een temperatuur waarop deze prettig eetbaar is.
  • De producten zijn voor de jury anoniem.
  • Deelnemers moeten, indien de jury dit wenst, inzicht geven in hun productieproces.
  • Over de uitslag kan niet met de jury worden gecorrespondeerd.

Winnende slagers op Facebook

Afgezien van de Trophy en de eer, wint de winnaar van de Grote Grillworsttest ook een speciale plek op Facebook. De winnaar van de Grote Grillworsttest wordt namelijk het gezicht van de fanpagina ‘Winnende Slagers’.

Op ‘Winnende Slagers’ worden dagelijks de mooiste foto’s, de lekkerste recepten en beste tips uitgewisseld tussen liefhebbers en kenners van vlees en vleeswaren. Ten tijde van de wedstrijd kunnen de vrienden van de pagina live het verslag volgen van de wedstrijd.