Grote Grillworsttest

De Grote Grillworsttest is gewonnen door Slagerij de Bruin uit Beusichem. Op 11 mei 2020 ontving slager Bartho de Bruin de eerste prijs van deze vakwedstrijd georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Slagers.

Uw Slager Bouma uit Steenwijkerwold won de tweede prijs. De derde prijs ging naar Slager Traiteur Dennis Kuijler uit Den Haag.

Keuring

Op basis van een keuring begin maart werden alle grillworsten beoordeeld op geur, smaak, samenstelling en bewerking. De vakkundige jury, bestaande uit branche erkende meesterslager Arno de Best, de winnaar van de Grote Grillworsttest 2019 Gerard van de Weg, meester worstmaker Jack Goumans en William Knobbout van de gelijknamige slagerij en tevens keurmeester Stichting Expertisecentrum Slagersambacht, heeft alle inzendingen met veel zorg en aandacht gekeurd om tot dit oordeel te komen.

Overige finalisten

De overige finalisten die een eervolle vermelding ontvingen, in willekeurige volgorde, zijn:

• Slagerij Aad van Eijk te Voorschoten
• Keurslager Burggraaf te Culemborg
• Ambachtelijk Slagerij H.H. Duijn te Santpoort
• Keurslager Van der Zande te Halsteren
• Slagerij Jan de Rooij te Berkel en Rodenrijs
• Barten's Slagerij te Rotterdam
• Keurslager Braamskamp te Rolde

Winnende slagers op Facebook

Afgezien van de Trophy en de eer, wint de winnaar van de Grote Grillworsttest ook een speciale plek op Facebook. De winnaar van de Grote Grillworsttest wordt namelijk het gezicht van de fanpagina ‘Winnende Slagers’.

Op ‘Winnende Slagers’ worden dagelijks de mooiste foto’s, de lekkerste recepten en beste tips uitgewisseld tussen liefhebbers en kenners van vlees en vleeswaren. Ten tijde van de wedstrijd kunnen de vrienden van de pagina live het verslag volgen van de wedstrijd.