Grote Grillworsttest

De Drentse Keurslager Braamskamp uit Rolde won op 15 februari 2023 voor de derde keer de Grote Grillworsttest! De tweede prijs is voor Slagerij Hegeman uit Aarle-Rixtel en de derde prijs is mee naar Nuenen met Keurslager Evert Tebak. Dit werd bekendgemaakt tijdens de prijsuitreiking voor alle finalisten in Kamerik. KNS feliciteert alle finalisten met deze knappe prestatie!

Vakkundige jury

De keuring werd uitgevoerd door een vakkundige jury. KNS nodigde branche erkende meesterslager Arno de Best en Rien Baas van Keurslagerij R. Baas (derde plaats Grote Grillworsttest 2022) uit om de gecertificeerde keurmeesters vanuit het Expertisecentrum voor het slagersambacht (ECS) te ondersteunen. Maritha Wolters, Simon Kuijer en aspirant productkeurmeester Rosanne van Dijk keurden dit keer namens ECS.

De grillworsten werden onder andere gekeurd op smaak, geur, samenstelling en bewerking. Er werd zoals gewoonlijk zowel koud als warm gekeurd.

De overige finalisten ontvingen in willekeurige volgorde een eervolle vermelding:

  • Slagerij van de Weg uit Oosterwolde
  • Keurslagerij de Jong uit Gilze
  • Slagerij Dennis van de Ven uit Schijndel
  • Knobbout Slagerijen uit Buren
  • Slagerij Stefan Haak uit Capelle aan den IJssel
  • Keurslagerij Beverdam uit Rijssen
  • Keurslagerij Antonis uit Veldhoven

Winnende slagers op Facebook

Afgezien van de Trophy en de eer, wint de winnaar van de Grote Grillworsttest ook een speciale plek op Facebook. De winnaar van de Grote Grillworsttest wordt namelijk het gezicht van de fanpagina ‘Winnende Slagers’.

Op ‘Winnende Slagers’ worden dagelijks de mooiste foto’s, de lekkerste recepten en beste tips uitgewisseld tussen liefhebbers en kenners van vlees en vleeswaren. Ten tijde van de wedstrijd kunnen de vrienden van de pagina live het verslag volgen van de wedstrijd.