Grote Grillworsttest

De winnaar van de vakwedstrijd Grote Grillworsttest is Keurslager Braamskamp uit Rolde. Op 30 maart ontving slager Han Braamskamp de eerste prijs van deze vakwedstrijd georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Slagers.

Knobbout Slagerij uit Buren won de tweede prijs. De derde prijs ging naar Slagerij Hegeman uit Aarle-Rixtel.

Over de winnaar en zijn grillworst

De jury zei over de winnende grillworst van Keurslager Braamskamp: “Deze grillworst heeft een heerlijke grillsmaak, goede bite en mooie kleur. Een worst waar de klanten zeker voor terugkomen; een echte ambachtelijke grillworst”.

De keuring

Op basis van een keuring begin maart zijn alle grillworsten beoordeeld op geur, smaak, samenstelling en bewerking. De keuring is uitgevoerd onder leiding van het Expertisecentrum voor het Slagersambacht. De vakkundige jury, bestaande uit branche erkende meesterslager Hans de Goeij, worstmaker Marco Nieuwaal (winnaar editie 2020) en keuringsmeesters vanuit het Expertisecentrum voor het Slagersambacht Clemens Damen en Josja Haagsma, heeft alle inzendingen met veel zorg en aandacht gekeurd om tot dit oordeel te komen.

De jury over de keuring: “Het maken van een goede grillworst vraagt om vakmanschap. Er zijn zoveel factoren van invloed op het eindresultaat. De finalisten hebben een eerlijk product gemaakt met goede tot zeer goede karakteristieke grillsmaak.”

Overige finalisten

De overige finalisten die een eervolle vermelding ontvingen, in willekeurige volgorde, zijn:

  • Slagerij Koekman uit Nieuwegein
  • Keurslagerij Warmenhoven uit Wateringen
  • Sandersvers uit Enschede
  • Slagerij Rutten uit Panningen
  • Keurslagerij Muilwijk uit Ameide
  • Slagerij Meijer uit Lekkerkerk
  • Uw slager Marco Veenema uit Soest

Winnende slagers op Facebook

Afgezien van de Trophy en de eer, wint de winnaar van de Grote Grillworsttest ook een speciale plek op Facebook. De winnaar van de Grote Grillworsttest wordt namelijk het gezicht van de fanpagina ‘Winnende Slagers’.

Op ‘Winnende Slagers’ worden dagelijks de mooiste foto’s, de lekkerste recepten en beste tips uitgewisseld tussen liefhebbers en kenners van vlees en vleeswaren. Ten tijde van de wedstrijd kunnen de vrienden van de pagina live het verslag volgen van de wedstrijd.