Keurslager Horst uit Epe wint Lekkerste Bal Gehakt 2017

Keurslager Horst uit Epe heeft de Lekkerste Bal Gehakt 2017 gewonnen. Hij won deze eerste prijs in de vakwedstrijd voor slagers. Juryvoorzitter, chef-kok en tv-presentator Pierre Wind riep slager Marco Jurriëns op 2 oktober uit tot winnaar tijdens de prijsuitreiking op de NSM in Zwolle.

Top 3

De tweede prijs is gewonnen door Keurslagerij Van Strien uit ’s Gravenmoer die afgelopen jaren meerdere keren op een podiumprijs uitkwam. De derde prijs ging naar Slagerij Stefan Haak uit Capelle aan den IJssel die het daarmee won van zijn broer uit Rotterdam die ook tot finalisten behoort.

De gehaktballen van Keurslager Horst winnen de titel de Lekkerste Bal Gehakt omdat deze hoog scoren op alle fronten. De jury lette onder andere op uiterlijk, geur, kleur, structuur, kruiding en natuurlijk op smaak. Daarnaast bestond de finaleronde uit een mysterieaankoop, oftewel een consumentenaankoop, om te vergelijken of het winkelproduct van dezelfde kwaliteit is als het wedstrijdproduct.

Over de winnaar en zijn Lekkerste Bal Gehakt

De jury, bestaande uit Pierre Wind, de winnaar van vorig jaar Edwin Wapenaar van de gelijknamige slagerij in Vlaardingen en docent SVO vakopleiding food Gertjan Verzijl, zei over de winnende bal van Keurslagerij Horst: “Alle technische facetten kloppen, maar ook de smaak is prachtig. We zochten de Koning der Hollandse gehaktballen en die hebben we gevonden!”

Een trotse Marco Jurriëns zei enthousiast: “Ik vind het geweldig dat we als team deze prijs voor de Lekkerste Bal Gehakt hebben gewonnen. Al eerder wonnen wij de Spareribs Trophy en de Lekkerste Gehaktvariant en we zijn trots dat we onze gehakballen aan dit mooie rijtje mogen toevoegen. Tijdens ‘Smakelijk Epe’ gaan we ook zeker uitpakken met deze winnende bal!”

Finalisten

De prijsuitreiking vond plaats op maandag 2 oktober op de NSM in Zwolle. Alle finalisten ontvingen een oorkonde en bokaal uit handen van juryvoorzitter Pierre Wind en Tom Egbers, slagerszoon, sportpresentator en presentator van de NSM. De overige finalisten in de Lekkerste Bal Gehakt 2017 in willekeurige volgorde zijn:

  • Gildeslager Zumbrink uit Cothen
  • Keurslagerij Bergerslag uit Staphorst
  • Keurslagerij Ron de Kwant uit Hank
  • Keurslagerij Theo Barten uit Den Haag
  • Keurslagerij Willy Beerens uit Liempde
  • Landslagerij Kemkes & Zn. uit Vleuten
  • Slagerij Haak uit Rotterdam

De Lekkerste Bal Gehakt is één van de vakwedstrijden die de KNS organiseert. Daarnaast organiseert de KNS ook de Spare Ribs Trophy en de Grote Grillworsttest waarvan de eerste keuringsronde op 11 januari 2018 plaatsvindt.