Workshop hybride producten en smaak bij Plant4Texture

In het project Plant4Texture worden plantaardige vleesvervangers ontwikkeld om daarmee hybride product te maken. In het project werken SVO vakopleiding food, Wageningen University & Research en Koninklijke Nederlandse Slagers samen met het bedrijfsleven. Hybride producten bestaan deels uit plantaardige eiwitten, deels uit dierlijke eiwitten.

Op 19 mei vond er een workshop plaats bij KNS en SVO in Rijswijk waarbij geïnteresseerde slagers zelf aan de slag konden met deze grondstoffen. SVO vakdocenten Marco Konink en Gertjan Verzijl en Theo Verkleij hebben de eerste resultaten en producten gepresenteerd. Ook is getoond hoe het plantaardige eiwitdeeg wordt samengesteld. Daarna konden de deelnemers zelf aan de slag met smaak en bereiding. De deelnemers pasten naar eigen inzicht kruiden toe en hanteerden een eigen bereidingsmethode. Er is veel geproefd, samengewerkt en kennis uitgewisseld. Bekijk de workshop-foto's.

Oproep

Als er ondernemers zijn die interesse hebben om zelf aan de slag te gaan met hybride producten, of in het vervaardigen van het plantaardige basisdeeg voor derden, stuur dan een mail naar Jacques Rijk, Beleidsmedewerker Ondernemerszaken & Vaktechnologie: j.rijk@knsnet.nl

Lees meer over Plant4Texture