Workshop hybride producten: de slager is de smaakmaker

Wil je zelf uitproberen hoe je lekkere hybride producten maakt? Jij krijgt de mogelijkheid om aan de slag te gaan met het onderdeel ‘smaak’ bij het vervaardigen van hybride producten. In een workshop ga je actief aan de slag met het ontwikkelen van een lekkere smaak bij hybride vlugklaar-producten met diverse plantaardige gels. Jij kunt, onder begeleiding van SVO-deskundigen Marco de Konink en Gertjan Verzijl, zelf gaan experimenteren met de plantaardige gel die ontwikkeld is binnen het project Plant4Texture. Wil jij aan de slag? Leden van KNS kunnen zich aanmelden voor de workshop op donderdag 19 mei bij SVO in Rijswijk.

In het project Plant4Texture, waar de WUR, SVO vakopleiding food in Rijswijk en KNS in samenwerken, is een aantal ingrediënten getest waarmee hybride slagersproducten met maximaal 30% vlees gemaakt kunnen worden. De basis ingrediënten bestaan uit erwteneiwit, ei-eiwit en vloeibare plantaardige olie. Inmiddels zijn er een aantal recepten samengesteld die geschikt zijn voor verdere verwerking.

In deze workshop wordt met de aanwezige slagers een aantal vlugklaar-producten gemaakt, zoals hamburgers of verse worst. Aan het begin van de workshop wordt uitgelegd en getoond hoe het vleesvervangende bestanddeel gemaakt wordt. Daarna kan je verder met het maken van een slagersproduct.

Programma 19 mei

14:00 uur
• Opening door KNS en WUR: de achtergrond van P4T

14:15 uur
• Uitleg over het maken van een gel in de praktijkruimte
• Gezamenlijk maken van een gel in twee groepen onder leiding van Marco de Konink en Gertjan Verzijl

15:30 uur
• Met een van te voren gemaakte gel en vlees gaan we eenvoudige vlug- en panklaarproducten maken waar jijzelf de kruiding bepaalt.
• Bereiden en proeven van de gemaakte producten
• Schoonmaak!

17:00 uur
• Gezamenlijk bespreken van de bevindingen en de resultaten

17:30 uur
• Afronden met een broodje en afspraken maken

18:00 uur
• Einde programma

Locatie: SVO Rijswijk, Diepenhorstlaan 3, Rijswijk. De locatie en het programma heeft een limiet aan het aantal deelnemers.

 

Meer informatie over Plant 4 Texture

Aanmelden workshop hybride producten 'de slager is de smaakmaker'