Wat je moet weten over het coronavirus en pensioen, premies VOS en SAS I

Het pensioenfonds en de bedrijfstakfondsen ‘stichting VOS’ en ‘stichting SAS I’ gaan ondernemers die door de coronacrisis in acute problemen komen of zijn gekomen zoveel mogelijk tegemoet komen als deze problemen ervaren bij het betalen van de premies aan deze stichtingen. Dat hebben de besturen van deze fondsen, waarin de KNS, FNV en CNV Vakmensen vertegenwoordigd zijn, afgesproken.

Het Pensioenfonds voor het Slagersbedrijf, stichting VOS en de stichting SAS I vinden het van groot belang een handreiking te bieden aan deze werkgevers. Naast de betalingsregelingen die de Belastingdienst, gemeenten, banken willen het pensioenfonds voor het Slagersbedrijf en beide bedrijfstakfondsen een bijdrage leveren om via maatwerk snel de acute problemen helpen op te lossen.

Veel bedrijven en soms hele sectoren worden door de coronacrisis geconfronteerd met acute liquiditeitsproblemen, omdat de inkomsten van de ene op de andere dag fors zijn teruggelopen of zelfs helemaal stil zijn komen te liggen. 

Met de ondersteuning van de KNS gaan het pensioenfonds en beide stichtingen de getroffen ondernemers daar waar mogelijk helpen. Omdat de problematiek per werkgever verschilt, wordt maatwerk geboden als het om een premiebetalingsregeling gaat.

Premie Pensioen

We kunnen ons voorstellen dat het moeilijke tijden zijn voor slagers. Sommige bedrijven hebben werktijdverkorting moeten aanvragen. In die omstandigheden is het betalen van de factuur voor de pensioenpremie wellicht een probleem. Is dat het geval? Stuur dan een mail aan financieel@agh.nl en zet in de onderwerpregel: CORONA en je werkgeversnummer.

Stuur je vraag bij voorkeur per mail. Zet je in de onderwerpregel je deelnemers- of werkgeversnummer? Om je zo snel mogelijk te helpen. Heb je andere vragen?  Stuur je mail dan naar werkgevers@pensioenslagers.nl. Vragen over facturen en betalingen stuur je naar financieel@agh.nl. Telefonisch bereikbaar op werkdagen van 8:30 tot 17:15 uur op 088 1198020. Bij grote drukte kan het wel langer duren voordat zij je te woord kunnen staan.

Uitstel betalen premies

Allerlei organisaties, waaronder ons eigen MKB-Nederland, riepen de afgelopen weken op om gehoor te geven aan deze oproep. En natuurlijk proberen wij als KNS onze invloed aan te wenden om voor de getroffen bedrijven in onze achterban een regeling te treffen. Een oplossing die recht doet aan de uitzonderlijke omstandigheden waarin wij als samenleving terecht zijn gekomen. Maar toch even een hartenkreet van de  voorzitter van het Pensioenfonds voor het Slagersbedrijf. Lees verder

Premie VOS

Heb je vragen over de premie VOS of over de bereikbaarheid van AGH, de administrateur van de stichting VOS? Hieronder beantwoorden we belangrijke vragen.

Ben je werkgever en heb je een vraag? Stuur je vraag dan bij voorkeur per mail. Zet je in de onderwerpregel je werkgeversnummer? Vragen over facturen en betalingen stuur je naar financieel@agh.nl

AGH is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 8:30 tot 17:15 uur op 088 1198040. Door de geringe bezetting kan het wel langer duren voordat zij je te woord kunnen staan.

Heb je als werkgever problemen om de premie op tijd te betalen? We kunnen ons voorstellen dat het moeilijke tijden zijn voor slagers. Sommige bedrijven hebben werktijdverkorting moeten aanvragen. In die omstandigheden is het betalen van de factuur voor de premie VOS wellicht een probleem. Is dat het geval? Stuur dan een mail aan financieel@agh.nl en zet in de onderwerpregel: CORONA en je werkgeversnummer.

Premie Seniorenregelingen (SAS I)

Begin maart heb je een premienota van de stichting SAS I ontvangen voor de financiering van de seniorenregelingen 80-90-100 en 95-100-100. Om dezelfde redenen als hiervoor genoemd heb je wellicht ook problemen om deze premienota te betalen. Is dat het geval? Stuur een mail naar info@duurzameinzetbaarheidslagers.nl en zet in de onderwerpregel: CORONA en je relatienummer.

DIS BV, de administrateur van de Seniorenregelingen, is voor vragen telefonisch bereikbaar op werkdagen van 8:30 tot 17:00 uur op 070 7778078.