TOGS-regeling toch van toepassing voor slagersbedrijven

De Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS) is 1 van de 9 noodmaatregelen van het kabinet om ondernemers te ondersteunen tijdens de coronacrisis. Bij de bekendmaking bleek dat slagersbedrijven geen gebruik kunnen maken vanwege de regeling. Vanuit de KNS is direct gestart met lobbyen om dit voor elkaar te krijgen. Inmiddels is op 7 april is de lijst met SBI-codes uitgebreid en zijn codes waar slagerijen onder vallen, nu ook toegevoegd. De KNS is enorm blij dat dit lobbytraject met dank aan MKB-Nederland is gelukt.

Welke codes zijn toegevoegd?

Onderstaande codes zijn toegevoegd. Is jouw bedrijf ingeschreven met onderstaande SBI-code? Dan kun jij gebruik maken van de TOGS-regeling als dit nodig is:

  • Winkels in vlees en vleeswaren (47.22.1)
  • Winkels in wild en gevogelte (47.22.2)
  • Groothandel in vlees en vleeswaren en in wild en gevogelte (niet levend) (46.32)

Vanaf 15 april kun je de aanvraag bij de RVO indienen.

De KNS is en blijft lobbyen voor enkele andere SBI-codes die nog niet vallen onder de regeling. Denk hierbij aan 0.1, 10.11, 10,12 en 10.13.

Wat is de TOGS-regeling?

De TOGS is voor ondernemers die directe schade ondervinden van diverse kabinetsmaatregelen om het COVID-19 virus in te dammen. Gedupeerde ondernemers ontvangen een eenmalige tegemoetkoming van € 4.000 om hun vaste lasten te kunnen betalen.

Meer informatie

Op onze uitgebreide informatiepagina over deze regeling kun je alles teruglezen.  Hier vind je antwoord op veelgestelde vragen zoals de vraag: kan ik de SBI-code wijzigen want deze klopt niet. Of neem contact op met ons.

Download de lijst met codes