Voedselveiligheid

KNS zet zich in voor optimale voedselveiligheid, transparantie in het gebruik van voedingsmiddelen en goede producten met verantwoorde voedingswaarden, die bijdragen aan de gezondheid van de consument. KNS vindt hygiëne en voedselveiligheid de basis van de slagerij waarop de consument moet kunnen vertrouwen.

Om te zorgen dat slager-ondernemers in Nederland een juiste invulling geven aan bestaande wet- en regelgeving voor hygiëne en voedselveiligheid is door de KNS - in nauwe samenspraak met de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit – de Hygiënecode voor het Slagers- en Poeliersbedrijf opgesteld. In deze code zijn de eisen beschreven voor de inkoop, ontvangst, productieproces, opslag, verkoop en transport van vlees, vleesbereidingen en vleesproducten. Wanneer een slagerij handelt volgens de procedures uit de actuele Hygiënecode geldt dat de hygiëne van de aangeboden producten geborgd is in alle fasen van het productieproces.