Slager Peter Jan van den Broek wint Spareribs Trophy 2017

De Spareribs Trophy 2017 is gewonnen door slager Peter Jan van den Broek uit Den Haag. Op 26 juni ontving de slager van de gelijknamige slagerij deze felbegeerde Trophy van de vakwedstrijd georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Slagers. 

Peter Jan van den Broek bereikte in eerdere edities van deze wedstrijd meerdere keren de finale en werd in 2014 zelfs tweede. De slager uit Den Haag wint deze wedstrijd nu voor het eerst. De prijsuitreiking vond plaats tijdens het KNS Inspiratiecongres in het sfeervolle Mereveld in Utrecht.

Van den Broek ontving de Trophy uit handen van juryvoorzitter, chefkok, schrijver en tv-presentator Ramon Beuk. De tweede prijs is voor Slagerij Christiaanse uit Leidschendam. De derde prijs is gewonnen door Slagerij Buth uit Ooltgensplaat.
 
Op basis van een voorselectie, een finaleronde en een mysterieaankoop en -keuring zijn alle spareribs gekeurd. De jury, bestaande uit Rinus de Rijder (onderwijsmanager SVO vakopleiding food), Simon van Schaik (Slagerij Van Schaik uit Leiden en winnaar Spareribs Trophy 2016) en juryvoorzitter Ramon Beuk, heeft alle inzendingen met veel zorg en aandacht gekeurd om tot dit oordeel te komen. Bij de beoordeling wogen alle onderdelen van een lekkere sparerib mee: uiteraard smaak, de geur en kleur, maar ook het uiterlijk.

Ramon Beuk zei over de winnende sparerib: ”Met deze onderscheidende smaakvolle spareribs maak je mensen heel blij.” De smaak was dan ook doorslaggevend bij de keuze voor de winnaar.

“Het feit dat we al meerdere keren een finaleplaats bereikt hebben, bewijst wel dat onze spareribs van goede kwaliteit zijn. We zijn erg blij dat we dit jaar de Spareribs Trophy dan ook daadwerkelijk hebben gewonnen!”, aldus een trotse Peter Jan. Tijdens de feestelijke uitreiking ontvingen alle finalisten een beker en hun oorkonde.

De overige finalisten die een eervolle vermelding ontvingen, in willekeurige volgorde, zijn:

  • Slagerij Tomassen uit Heel
  • Keurslagerij Marco van Strien uit ’s Gravenmoer
  • Ambachtelijke Slagerij Dennis van de Ven uit Schijndel
  • Keurslager Horst uit Epe
  • Gildeslager Goossen uit Rijssen
  • Slagerij Hein Swolfs uit Goirle
  • Keurslagerij Kluijtmans uit Sint-Oedenrode

De lekkerste spareribs ook op Binnenhof Barbecue

Deze winnende spareribs van slagerij P.J. van den Broek worden ook geserveerd op de Binnenhof Barbecue in Den Haag op donderdag 6 juli. De Binnenhof Barbecue vindt al tientallen jaren plaats op de laatste vergaderdag van het parlementaire seizoen. De barbecue wordt georganiseerd door de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) en de Vereniging van de Nederlandse Pluimvee Verwerkende Industrie (NEPLUVI). De Koninklijke Nederlandse Slagers levert met deze ambachtelijke slagers-spareribs een bijdrage aan dit evenement.

De Spareribs Trophy is één van de vakwedstrijden die de KNS organiseert. In september gaat de strijd om de Lekkerste Bal Gehakt van start.