Spelregels Spareribs Trophy

1. Doel en algemeen

  1. KNS heeft als doelstelling om het slagersambacht en vakmanschap te stimuleren en daardoor de kwaliteit van slagersproducten te verbeteren. Daarom organiseert KNS vakwedstrijden, voor producten die op ambachtelijke wijze zijn geproduceerd.
  2. Het beoordelen van de producten en jureren van de resultaten wordt door KNS uitbesteed aan onafhankelijke en deskundige vakspecialisten.
  3. Hoewel KNS het beoordelen en jureren heeft uitbesteed, blijft zij verantwoordelijk voor de uitvoering van de werkzaamheden.
  4. De ingeleverde producten worden bij inleveren eigendom van de wedstrijdorganisatie.
  5. De wedstrijdlocatie is de plaats waar de ingezonden producten worden beoordeeld en gewaardeerd.
  6. Door deelname aan deze wedstrijd bevestigt de deelnemer op de hoogte te zijn van de inhoud van de spelregels en zich daaraan te houden.

2. Deelnemers

  1. Deelname is voorbehouden aan slagersbedrijven (met winkel voor consumentenaankoop) aangesloten bij KNS.
  2. Per KNS-lidmaatschap (inclusief nevenvestigingen) kan één (1) product ter keuring worden aangeboden.
  3. Niet ambachtelijke producerende personen, zoals binnen industriebedrijven en grootwinkelbedrijven zijn uitgesloten voor deelname aan de KNS-vakwedstrijden.
  4. Deelnemers moeten, indien de jury dit wenst, inzicht geven in hun productieproces.
  5. Indien je lid bent van een commerciële formule en gebruik maakt van gezamenlijke productie, kan er één (1) inzending van de gezamenlijke productie meedoen met de vakwedstrijd.

3. Product

  1. Het wedstrijdproduct is een naturel sparerib van varkensvlees.
  2. De spareribs die je inzendt, zijn gelijk aan de spareribs die je verkoopt.
  3. De producten dienen door de deelnemer persoonlijk te zijn vervaardigd en te voldoen aan actuele wettelijke eisen.
  4. De ingezonden producten mogen niet van derden worden betrokken en ter keuring worden aangeboden.
  5. Sausjes worden niet gebruikt bij de keuring.
  6. Producten die, na het verwijderen van de verpakking, herkenbaar zijn door naam en/of andere kenmerken waardoor de deelnemer herkenbaar kan zijn, worden van deelname uitgesloten en vernietigd.

4. Productbeoordeling

  1. De beoordeling en jurering vinden plaats bij SVO, Sleepboot 2, 3991 CN Houten.
  2. De ingezonden spareribs worden in een oven verwarmd tot een temperatuur waarop deze prettig eetbaar is.
  3. Indien het product bedorven is of als hier enige twijfel over bestaat, wordt het product niet gekeurd.
  4. Producten die niet worden ingeleverd overeenkomstig de aanleverinstructies onder artikel 5 van deze spelregels, worden uitgesloten van deelname.
  5. Producten die niet zijn aangemeld worden niet beoordeeld en vernietigd.
  6. Over de uitslag kan niet met de jury worden gecorrespondeerd.
  7. Beoordelingsrapporten, waarop eventuele op- en aanmerkingen zijn aangetekend, worden na afloop van de prijsuitreiking toegezonden.

5. Aanleverinstructies

  1. Per deelnemer worden twee spareribs ingezonden.
  2. De spareribs moeten goed worden verpakt (tip: vacuüm).
  3. Het pakket moet voor de post voldoende worden gefrankeerd en voorzien zijn van een label met daarop de productcategorie, bedrijfsnaam, het adres en het telefoonnummer van de deelnemer.
  4. Indien je jouw inzending per post verstuurd, is het aan te raden om het met een Track-en-trace nummer te verzenden, zodat het pakket te traceren is.
  5. Verzendkosten zijn voor rekening van de deelnemer. Je kunt de producten ook zelf brengen naar de SVO, Sleepboot 2 in Houten.
    Ingezonden producten dienen uiterlijk de dag vóór de keuring vóór 15.00 uur te worden aangeleverd bij SVO, Sleepboot 2, 3991 CN Houten. Dit kan zowel per post of persoonlijk.
Meer informatie over deze vakwedstrijd