Voortgang cao

Met de vakbonden FNV en CNV Vakmensen is op 16 maart jl. onderhandeld over een nieuwe cao. Zoals altijd is het streven daarbij om tot goede arbeidsvoorwaardelijke afspraken te komen voor de branche. Onder de huidige moeilijke omstandigheden een nog grotere uitdaging dan normaal. Nadat partijen tijdens het overleg uitgebreid hebben gesproken over een aantal belangrijke onderwerpen, hebben de bonden aangegeven behoefte te hebben aan nader overleg met hun leden. Afgesproken is om half april de constructieve onderhandelingen voort te zetten.

De huidige Cao voor het Slagersbedrijf heeft een looptijd van 1 januari 2020 tot en met 31 december 2020. Rekening houdend met de geldende omstandigheden en het aflopen van de huidige looptijd, streven cao-partijen er naar om zo snel mogelijk een nieuwe cao af te spreken.

Een cao is een collectieve arbeidsovereenkomst die voor een bepaalde sector of branche wordt afgesloten. Een cao geeft duidelijkheid en zorgt ervoor dat individuele werkgevers en werknemers niet onderling over elke arbeidsvoorwaarde afspraken hoeven te maken. Hierdoor voorkom je meningsverschillen en dat geeft rust binnen het bedrijf en de bedrijfstak als geheel. Verder is bij een cao geen concurrentie op arbeidsvoorwaarden. In een cao kunnen daarnaast zaken geregeld worden die afwijken ten opzichte van de wettelijke bepalingen. Dit kan gunstig zijn voor de branche.