Verlenging lockdown zwaar voor horecaslagers

De verlenging van de lockdown komt niet als een verrassing maar is wel een klap voor de horecaslagers. Zoals de naam al zegt, leveren deze slagers aan de horeca, één van de gesloten sectoren in Nederland. De reserves van ondernemers zijn op. De toegezegde toegezegde verruiming van het steunpakket is broodnodig om te zorgen dat deze ondernemers alsnog niet kopje onder gaan, zowel zakelijk als privé. De KNS probeert op alle mogelijke manieren de horecaslagers te ondersteunen. Door middel van advies en lobby. Ook de kwijtschelding van de VOS-premie die aangevraagd kan worden, is een manier om onze horecaslagers te helpen.

Naast een verruiming van de Tegemoetkoming Vaste Lasten, wordt door MKB-Nederland en VNO-NCW gepleit voor het verhogen van de NOW-steun. De KNS deelt deze mening. Andere belangrijke punten voor MKB-Nederland en VNO-NCW in de gesprekken met het kabinet deze week zijn de ondersteuning van het eigen vermogen van ondernemers - dat steeds verder opdroogt - en de continuïteit die bij steeds meer bedrijven in gevaar is. ‘Steeds meer ondernemers zijn ook hun privé-vermogen aan het opeten, dat eigenlijk voor hun pensioen of andere doelen is bestemd’. 

De ondernemersorganisaties maken zich verder hard bij het kabinet voor een slim plan hoe de economie straks weer open kan in combinatie met de vaccinatiecampagne en de steeds ruimere testmogelijkheden. ‘Dat kan ondernemers weer het perspectief geven dat nu ontbreekt’, aldus de organisaties. ‘Verder moeten we nadenken over hoe we de economie straks een kickstart geven en ondernemers weer kunnen gaan investeren’.

Blijf aandacht houden voor het Protocol Verantwoord Winkelen én heb jij of een medewerker klachten? Laat je testen. Want alleen samen komen we dit te boven. 

Aanvraag kwijtschelding VOS-premie

Blijf op de hoogte met de KNS-app

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Meld je dan nu aan voor de KNS app.