Kwijtschelding VOS-premie voor corona-getroffen bedrijven kan aangevraagd worden

In het voorjaar hebben diverse bedrijfstakstichtingen waaronder de Stichting VOS een coulanceregeling voor premieafdracht in het leven geroepen voor bedrijven die zwaar getroffen zijn door de coronacrisis. Omdat bepaalde bedrijven in onze branche nog steeds zwaar worden getroffen, is vanuit cao-partijen (KNS en vakbonden FNV en CNV Vakmensen) een dringend appel gedaan op stichting VOS om deze bedrijven tegemoet te komen. Stichting VOS heeft daarop besloten om een uitzondering op basis van redelijkheid te maken als het gaat om de afdracht van de VOS-premie voor deze bedrijven. Deze bedrijven kunnen de premie laten kwijtschelden over de periode oktober-december 2020. Deze kwijtschelding kan aangevraagd worden.

Voor wie?

Voor de bedrijven die premie afdragen aan Stichting VOS en bij het UWV een aanvraag hebben ingediend voor een uitkering op grond van de NOW 1-regeling en daarvoor een voorschot hebben ontvangen.

De kwijtschelding heeft betrekking op de periode oktober tot en met december 2020. Om de aanvraag te kunnen behandelen, dien je twee documenten in te dienen:

  1. een kopie van de aanvraag om een voorschot inzake NOW 1 (voorwaarde 1)
  2. een kopie van de UWV-brief waarin de hoogte van het voorschotbedrag wordt vermeld (voorwaarde 2)

De kwijtschelding is op voorlopige basis. De kwijtschelding wordt definitief nadat de toekenning van de NOW 1-uitkering definitief is vastgesteld door het UWV. Dit is voorwaarde 3 voor de kwijtschelding. Indien je deze hebt ontvangen, kun je deze ook toevoegen.

Je kunt de aanvraag dus al indienen, ook al heb je de definitieve toekenning van de NOW 1-uitkering nog niet ontvangen van het UWV. Zorg ervoor dat je aanvraag voor 1 april ingediend is. 

Aanvragen

Vul onderstaand formulier in om de kwijtschelding aan te vragen. Jouw aanvraag wordt in behandeling genomen door uitvoerder Appel Pensioenuitvoering die de administratie verzorgd voor Stichting VOS. Over de verdere afhandeling word je geïnformeerd.

Deadline indienen aanvraag: 1 april 2021 

Blijf op de hoogte met de KNS-app

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Meld je dan nu aan voor de KNS app.