Verkoopexplosie bij Keurslager Van Hest na deelname Lekkerste Bal Gehakt
Keurslager Van Hest neemt al jaren deel aan de vakwedstrijd Lekkerste Bal Gehakt. En met succes. Al twee keer gingen zij er met de winst vandoor en vorig jaar behaalde de slagerij uit Goirle de tweede prijs. We vroegen slagerondernemer Paul Brands naar zijn motivatie, successen en geheim.
Hoevaak hebben jullie meegedaan met de vakwedstrijd Lekkerste Bal Gehakt?
We hebben acht keer deelgenomen, waarvan we twee keer wonnen. Drie keer ontvingen we de tweede plaats, één keer de derde plaats en de andere keren stonden we in de top 10.
Wat is voor jullie de reden om mee te doen aan een vakwedstrijd als deze?
De grootste reden is dat het een product betreft die vaak gegeten wordt en dat het succes uitstraalt over het hele gehakt assortiment. Deelname is voor ons ook zeer eenvoudig, omdat wij het product rechtstreeks vanuit de toonbank inzenden.
Hoeveel ballen gehakt verkopen jullie gemiddeld per week?
Wij verkopen ongeveer 1400 gehaktballen per week. Dat is vers en gebraden samen. Ongeveer 40% daarvan wordt gebraden verkocht.
Wat veranderde er in de verkoop na jullie successen in deze vakwedstrijd?
Zeker de eerste keer dat we wonnen hadden we te maken met een verkoopexplosie van gehaktballen, klantaantallen en kilo’s. Als je met een gehaktproduct een prijs wint en daar de juiste publiciteit bij krijgt, dan zegt dat ook iets over je kwaliteit. Het is een vertrouwensproduct.
Hoe hebben jullie de winst in 2021 en de overige successen ervaren?
In 2021 wonnen we voor de tweede keer. Dit bracht zeker extra omzet, maar was niet te vergelijken met de verkoopexplosie na de eerste winst.
Kun je iets vertellen over de media-aandacht die jullie bereikt hebben?
Onze deelname heeft veel media-aandacht teweeggebracht. We kamen in de uitzending bij Radio 538, Omroep Brabant én Koffietijd. Daarnaast geven onze Instagram en Facebookpagina op zulk soort momenten veel respons.
Wat is jullie geheim?
We gebruiken verse snippers en absoluut geen restverwerking. De samenstelling is half om half. Verder gaat het er echt om hoe je producten presenteert. Wij presenteren groot en maken ook varianten in smaak. Prijs jezelf niet uit de markt en maak ze niet te duur. Zorg ervoor dat de standaard bal in je toonbank 100% gelijk is aan de bal die meedoet aan de wedstrijd. Wij hebben altijd de ingezonden ballen voor de wedstrijd vanuit onze toonbank ingezonden. Zorg ervoor dat gehaktproducten altijd top zijn, want daarmee kun je je onderscheiden.
Hoe zouden jullie twijfelende slagers over de streep trekken om mee te doen?
Kwalitatief gehakt is één van de meest onderscheidende artikelen. Door deel te nemen aan deze vakwedstrijd ben je bewuster met jouw product bezig en maak je het zo goed mogelijk. Het juryrapport dat je na deelname ontvangt geeft extra handvatten om het product verder te verbeteren. Dat is waardevol. Ook al is een product naar wens, er valt altijd wel iets te verbeteren.
Meld je aan voor de Lekkerste Bal Gehakt 2024