Subsidie beschikbaar voor verduurzaming en energiebesparing

Wil je als ondernemer energie besparen en meer verduurzamen? De Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM) helpt je daarbij. Met deze subsidie kun je een gespecialiseerde adviseur inhuren voor energieadvies op maat. Het energieadvies geeft je inzicht in het verder verduurzamen van jouw onderneming en/of wagenpark. Ook geeft de SVM subsidie voor de ondersteuning bij het uitvoeren van een of meer maatregelen uit dat advies.

De overheid wil mkb’ers met deze subsidie ondersteunen om te verduurzamen vanwege het Urgenda-vonnis en het Klimaatakkoord.

De regeling start op 1 oktober 2021 en loopt tot en met 30 september 2022.

Voor wie is deze regeling?

Deze subsidieregeling is voor mkb-ondernemingen tot 250 werknemers (fte's) en een jaaromzet van maximaal € 50 miljoen, die:
• 1 of meer bedrijfspanden hebben of een bedrijfspand (of ruimte daarin) huren en;
• niet onder de wettelijke energiebesparingsplicht vallen. Het bedrijfspand mag dus per jaar niet meer dan 25.000 m3 aardgas(equivalent) en 50.000 kWh elektriciteit verbruiken.

Wie kan jou bij de ondersteuning helpen?

Voor de ondersteuning mag je naar eigen inzicht iemand inhuren. Zoals bijvoorbeeld een installatiebedrijf die je helpt met het uitvoeren van maatregelen, of een accountant die je helpt met de subsidieaanvraag. Het is dus iemand die jou bedrijfsmatig ondersteunt bij de uitvoering van de voorgestelde maatregelen.

De hulp die je hierbij krijgt noemen wij de hulp van een energieregisseur. Belangrijk is dat deze energieregisseur niet bij jouw eigen bedrijf werkzaam is. Ook moet degene die je inschakelt in het bezit zijn van een eigen kvk-nummer. Lees hier alle voorwaarden.

Subsidiebedrag

De subsidie voor het energieadvies én het ondersteuningstraject bedraagt 80% van de gemaakte kosten (excl. BTW) met een maximum subsidiebedrag van € 2.500 per bedrijfspand. Voor het energieadvies geldt een minimum subsidiebedrag van € 400 en een maximum subsidiebedrag van € 750. Dit zijn netto bedragen. Het minimum subsidiebedrag van € 400 voor het advies betekent dat een energieadvies van minder dan € 500 (excl. BTW) niet in aanmerking komt voor subsidie.

Alle voorwaarden lees je hier.

Aanvragen

De subsidie kun je vanaf 1 oktober tot 30 september 2022 aanvragen.

Klik hier om de subsidie aan te vragen en om de voorwaarden te lezen

Meer weten over subsidies en de verschillende opties?