Slagerijen blijven open, verantwoord winkelen blijft prioriteit

Zoals eerder bericht heeft de KNS de afgelopen dagen samen met MKB-Nederland en collega-brancheorganisaties bij de bewindsvoerders van diverse ministeries hard gestreden om winkels, en specifiek de slagerijen, open te houden. Doordat de gehele detailhandel, van slagers, bakkers, bloemisten tot kappers, heeft laten zien dat de maatregelen goed worden nageleefd, is vooralsnog een verdere beperking van openingstijden of zelfs sluiting voorkomen. De KNS is blij met de uitkomst omdat de slagerij een vitale rol speelt in de voedselvoorziening. Naleving en handhaving blijft van cruciaal belang om onze branche open te houden. KNS complimenteert alle ondernemers in de branche voor hun inzet en energie. Ga zo door!

Het kabinet ziet het groot maatschappelijk belang om winkels zo veel mogelijk open te houden en de goede naleving die plaats vindt. Het is wel zaak dat de besmettingsgraad wordt verminderd. Dit is een ieders verantwoordelijkheid. Ongetwijfeld dat dit wordt benadrukt in de persconferentie van vanavond.  

Naleving en handhaving

Om ervoor te zorgen dat de maatregelen worden nageleefd, is de Richtlijn Verantwoord Winkelen aangepast en geldt per 27 oktober de richtlijn ‘Winkelen en de openbare ruimte’. Op basis van deze richtlijnen, geldt voor de slagersbranche het brancheprotocol dat je hieronder kunt downloaden. Dit protocol is op details aangepast. Naleving van dit brancheprotocol zorgt ervoor dat beperking van winkeltijden of sluiting van winkels wordt voorkomen, nu en later. 

Download hier het brancheprotocol

Als wij je ergens mee kunnen helpen of adviseren? Bel ons dan op 070 3906365. Wij staan voor je klaar.

Blijf op de hoogte met de KNS-app

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Meld je dan nu aan voor de KNS app.