Slagers moeten open blijven

In de media valt steeds vaker het woord ‘lockdown’. Dit roept bij veel slagers de vraag op of slagerijen dan open mogen blijven. Vanuit de KNS doen wij er alles aan om ervoor te zorgen dat de slagerijen open blijven, net als eerder dit jaar wat ons toen is gelukt. Vanaf het begin doen wij er alles aan om jou zo goed mogelijk te ondersteunen in het naleven van de maatregelen, met praktische informatie en handige communicatiemiddelen. En zijn wij dagelijks bezig met de lobby om de belangen van onze branche te behartigen.

Lobby vanuit de KNS

Op basis van de berichtgeving dat bij een eventuele lockdown alleen supermarkten en apotheken open mogen zijn, heeft KNS direct aan de bel getrokken: ook slagers moeten open blijven! Slagers spelen tenslotte een belangrijke rol in de lokale voedselvoorziening. Door het openhouden van slagers, en andere versspeciaalzaken, worden koopstromen beter gespreid. Dit is één van de argumenten die de KNS heeft aangedragen bij MKB-Nederland voor de gesprekken met het Ministerie van Economische Zaken met als doel dat slagers open mogen blijven bij een eventuele lockdown. Het is daarom belangrijk aan te tonen dat wij in de slagerijen ook al het mogelijke doen om het risico van besmettingen te beperken. Daarom brengen wij steeds in beeld hoe onze branche zich inspant om de maatregelen na te leven.

Verantwoord winkelen is de sleutel

Om te bereiken dat slagerijen open mogen blijven, is én blijft het naleven van het brancheprotocol Verantwoord Winkelen de basis. Handhaving en naleving van deze regels is goed ingeburgerd in de branche. Dit blijkt uit:

  • Raamposters die zichtbaar bij de winkelentree hangen met de huisregels en toegestane aantal personen in de winkel.
  • Door het ‘open’ karakter van de slagerijen, is het voor klanten goed zichtbaar of men naar binnen kan of buiten even moet wachten.
  • Handhaving op het aantal klanten in de winkel.
  • Klanten en het slagerijteam kennen elkaar, dus op persoonlijke toon wordt (blijvend) aandacht gevraagd voor de het naleven van de regels.
  • Nog grotere focus op de hygiëne. Zoals de kuchschermen die boven de toonbank hangen. Mondkapjes die door het team worden gedragen.
  • Looproutes in de winkel en markeringen waar de klant kan staan. Ook buiten de winkel.
  • Online verkoop die bij de slagerijen belangrijker is geworden.
  • Hoog aantal pinbetalingen (meer dan 85%).

Via onze website en nieuwsbrief houden wij alle slagers in Nederland op de hoogte van de nieuwe coronamaatregelen en wat dit betekent voor onze branche. Ook ondersteunen wij hierin met diverse communicatiemiddelen die te gebruiken zijn in de slagerij:

Raamposter

Poster 'Mag het ietsje meer zijn'

Poster 'Mijn slager met afstand de beste'

Oproep

Blijf aandacht houden voor het handhaven en naleven van de regels! Heb je vragen? Bel de KNS op 070 3906365. Mail een foto hoe jij het aanpakt in jouw winkel naar redactie@knsnet.nl.

Blijf op de hoogte met de KNS-app

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Meld je dan nu aan voor de KNS app.