Plant4Texture: een kans om de flexitariër dagelijks een ambachtelijk slagersproduct te bieden

Waarom brengt KNS Plant4Texture op de markt? Consumenten geven aan minder vlees te willen eten, meer dan de helft noemt zich flexitariër. Met hybride producten kan een consument elke dag kwaliteitsproducten van de slager eten en toch minder vlees eten. Door het aanbieden van hybride producten komt de slager tegemoet aan deze behoefte. Met eigen en unieke ambachtelijke hybride producten creëert de slager een onderscheidend vermogen. Zo is Plant4Texture geschikt voor vleeseters en flexitariërs. Het aanbieden van hybride producten is een kans én een ondernemerskeuze.

Ontstaan van Plant4Texture

De introductie van Plant4Texture door KNS kent een geschiedenis die begint bij de leden. Bij de ALV van 2018 is het idee van ‘mogelijke nieuwe verdienmodellen’ gepresenteerd. Na een akkoord van de leden is het onderzoek naar Plant4Texture gestart door een samenwerking van KNS, SVO vakopleiding food en Wageningen University & Research. De opdracht was: ontwikkel receptuur waarmee de slager in eigen productielocatie naar eigen inzicht en smaak producten kan maken op basis van vlees en andere eiwitten. Met als doel om de groeiende groep consumenten die minder vlees wil eten van een ambachtelijk slagersproduct te kunnen voorzien.

De voordelen van een hybride product in het assortiment van de slagerij
• Het is te maken met apparatuur waarover de meeste slagers beschikken.
• Het kan ambachtelijk worden gemaakt met eigen gecreëerde textuur en smaak.
• Het product speelt in op de behoefte van een grote groep consumenten; de flexitariërs.
• Het past in een verantwoord voedingspatroon, het bestaat voornamelijk uit eiwitten .
• Het levert een bijdrage aan duurzaamheid, deze grondstof bespaart ongeveer 70% aan uitstoot van broeikasgassen ten opzichte van het vleesproduct.
• Het is een onderscheidend product ten opzichte van andere aanbieders.

Basisproduct voor de slager: poeders en palen

Het product bestaat uit plantaardige en ei-eiwitten, daarom noemen wij Pant4Texture 'alternatieve eiwitten'. De grondstoffen van Plant4Texture zijn in twee vormen te bestellen: losse grondstoffen (poeders) of in een reeds voorbereide emulsie (in palen). Deze palen kunnen direct met vlees gemalen worden. De poeders zijn geschikt voor het maken van worstsoorten die nog gekookt moeten worden, zoals grillworst en rookworst. Bij de grondstoffen worden twee basisrecepten (hamburger en grillworst) meegeleverd. Log in op 'Mijn KNS' om de recepten te bekijken.

Ben jij geïnteresseerd in Plant4Texture? Klik op onderstaande button om het te bestellen.

Bestel Plant4Texture