Meld je aan voor de Grote Grillworsttest 2023

De keuring van de Grote Grillworsttest 2023 is ingepland en vindt plaats op 18 januari. Slagers kunnen zich vanaf nu aanmelden voor de vakwedstrijd, exclusief voor KNS-leden. Lever jouw ambachtelijke product op tijd in en ontvang na de keuring een uitgebreid juryrapport. Misschien behoort jouw grillworst wel in de top-10 van Nederland.

Keuring

De keuring van de Grote Grillworsttest vindt plaats onder leiding van het Expertisecentrum voor het Slagersambacht. De grillworsten worden op diverse componenten beoordeeld. Zo spelen het aangezicht en snijvlak, de samenstelling, bewerking, consistentie en natuurlijk ook de geur en smaak een rol in de keuring. Elke deelnemer ontvangt na de prijsuitreiking een juryrapport.

Vakkundige jury

We hebben ook dit jaar weer een vakkundige jury weten samen te stellen, bestaande uit branche erkende meesterslager Arno de Best en Rien Baas van Keurslagerij R. Baas (derde plaats GGT 2022). Zij keuren de grillworsten samen met gecertificeerde keurmeesters vanuit het Expertisecentrum voor het slagersambacht Maritha Wolter en Johan Augustinus. Aspirant Productkeurmeester Rosanne van Dijk neemt ook zitting in de jury.

Inleveren

De grillworsten kunnen fysiek of per post worden ingeleverd bij SVO in Houten. Zorg er wel voor dat ze uiterlijk dinsdag 17 januari om 15.uur aanwezig zijn op het volgende adres: SVO, Sleepboot 2, 3991 CN in Houten. Lees de spelregels vooraf aandachtig door om teleurstellingen te voorkomen.

Uitreiking

De prijsuitreiking staat gepland op woensdag 15 februari. Meer informatie over de uitreiking volgt later.