Loket voor NOW 3 opent 16 november

Het UWV opent aankomende maandag 16 november het loket voor de derde tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). De uitkeringsinstantie laat weten zich voor te bereiden op duizenden aanvragen per dag.

Werkgevers kunnen hun aanvraag voor de NOW 3 tussen 16 november en 13 december indienen. Ze krijgen dan een tegemoetkoming in de loonkosten van maximaal 80 procent bij een omzetverlies van 100 procent. Bij de eerste twee steunpakketten konden werkgevers nog tot maximaal 90 procent van de loonkosten terugkrijgen.
Een andere belangrijke aanpassing is dat ontslagboete verdwijnt. Daar komt nu een zogenoemde inspanningsverplichting voor in de plaats. Dit betekent dat werkgevers hun best moeten doen om ontslagen personeel naar ander werk te begeleiden.

Ook in dit derde steunpakket komen werkgevers met minimaal 20 procent omzetverlies in aanmerking voor steun. De NOW-regeling is bedoeld om zoveel mogelijk werkgelegenheid te behouden. Voor het aanvragen van een tegemoetkoming NOW in de derde aanvraagperiode maakt het niet uit of u ook een tegemoetkoming heeft ontvangen voor eerdere periodes.

Er komt nog een vierde en een vijfde aanvraagperiode voor tegemoetkoming in de loonkosten over de maanden januari tot en met maart 2021 en april tot en met juni 2021. Daar zijn nog geen data voor bekendgemaakt.

Meer over overheids-/ financiƫle maatregelen