Keurslager Beverdam: "Het is gewoon fantastisch gaaf om mee te doen"
Keurslager Beverdam uit Rijssen behaalde vorig jaar de derde plaats in de Spareribs Trophy en mag zijn spareribs daardoor een jaar lang de lekkerste van Overijssel noemen. Op 6 maart vindt de keuring van 2024 plaats en Aleid, eigenaar van Keurslager Beverdam, is vastbesloten om weer mee te doen.
KNS stelde Aleid een paar vragen: "Ik weet niet meer hoe vaak wij de spareribs inmiddels hebben ingestuurd, maar we zijn best wel een aantal jaren aan het sleutelen geweest om onze bewerkingsmethode door te ontwikkelen tot waar wij nu staan. Sinds 2018 staan we regelmatig in de top 10, waarvan we drie keer derde werden. Dat is de bottleneck voor ons. We moeten toch een keer doorstoten naar de eerste plaats. Hopelijk lukt dit bij de komende keuring", aldus Aleid.
We vroegen Aleid waarom hij collega-slagers aan zou raden om mee te doen met de komende keuring, waarop hij enthousiast reageerde: "Het is gewoon fantastisch gaaf om mee te doen en om de aandachtspunten die uit de juryrapporten serieus te nemen en je product daarmee verder te ontwikkelen. De deelname aan zo'n vakwedstrijd en het juryrapport dat je daarmee ontvangt hebben pas echt effect als je er iets mee doet om je product te verbeteren. Ook al heb je nog nooit spareribs ingestuurd, doe het gewoon en kijk waar je staat. Meedoen is altijd winnen. Al is het maar om jezelf te overwinnen om in te sturen. Ik zeg: doen!"