Kamerlid Caroline van der Plas bezoekt zelfslachtende slager

Caroline van der Plas, BBB-kamerlid, bracht vandaag op uitnodiging van de VZS een bezoek aan zelfslachtende slager Timmermans in Helvoirt. Sjan Timmermans en Wilbert den Ouden werken sinds 2007 samen in dit ambachtelijke slagersbedrijf. Het werkbezoek, waarbij Jacques Rijk en Marian Lemsom aanwezig waren, gaf een mooi inkijkje in de processen van het kleinschalige slachtproces.

Tijdens de rondleiding is de slachtplaats maar ook de winkel bekeken. Er is uitgebreid gesproken over de rol en noodzaak van de zelfslachtende slager in de regionale vleesketen. Maatwerk is essentieel voor het behoud van deze groep slagers in zowel regelgeving, keuren en toezicht. Caroline van der Plas was enorm geïnteresseerd en herkende veel van de geschetste problematiek. Duidelijk was dat er veel kennis was over het slagersbedrijf. Caroline toonde niet alleen begrip voor de uitdagingen van deze groep maar onderstreepte ook het belang van de zelfslachtende slagers.

Duidelijk werd ook dat er meer behoefte is aan kennis over het ambachtelijke kleinbedrijf in de politiek. Werkbezoeken zorgen voor kennisvergroting bij overheid en politiek en creëren meer begrip voor deze ondernemers. Een waardevol bezoek!

Meer informatie over zelfslachtende slagers