Flavio Hegeman: "Wij doen komende editie mee in alle twee de rubrieken"

Slagerij Hegeman behaalde begin dit jaar de derde plaats in de Grote Grillworsttest en in 2023 zelfs de tweede plaats. In gesprek met KNS geeft slagerondernemer Flavio Hegeman zijn tips prijs.

Doen jullie al lang mee aan de Grote Grillworsttest?
"Wij doen al mee aan deze vakwedstrijd sinds 2016. In het begin deed ik rare dingen om te willen winnen; magerder vlees, minder vocht, minder lang koken, noem het maar op. De juryrapporten werden alsmaar slechter, totdat ik de punten ging vergelijken met de rapporten uit het verleden. Toen ik besloot een worst uit de voorraad op te sturen volgde er weer een goed juryrapport."

Wat is het geheim van jullie succes?
"De verkoop van grillworst is voor onze winkel heel belangrijk. Hier draaien we zo'n beetje op. Klanten komen van heinde en ver bij ons grillworst kopen. Bijna al het varkensvlees kan in de worst verwerkt worden, zolang het maar niet gekruid of gemarineerd is. Zo houden wij het varkensvlees elke dag vers. Wij verkopen zo'n 110 kg grillworst per week. Hiervan bestaat zo'n 70 kg uit de wedstrijdvariant (naturel) en de rest uit kipgrillworst, chili/kaas grillworst en hete donders, vervolgt Flavio. Het geheim van Slagerij Hegeman is: "puur, naturel varkensvlees en vet. Geen kruidenrand of extreme kruiden, maar 'gewoon' grillen op hoge temperatuur tot de worst de juiste kleur heeft."

Heb je een tip voor collega-slagers?
"Om de verkoop te stimuleren bieden we de grillworst aan op de toonbank, alles wat daar ligt verkoopt. We grillen meerdere keren per dag af."

Waarom doen jullie mee aan vakwedstrijden?
"Wij doen mee aan vakwedstrijden om te kijken waar we staan. Ik zou verwachten dat iedere slager mee zou doen aan vakwedstrijden, gewoon omdat je tot de top behoort, en daar wil je bevestiging voor, toch? De juryrapporten zijn ook erg belangrijk. Het laat zien waar je je product (waar je zo trots op bent) nog kunt verbeteren."

In 2025 breidt de Grote Grillworsttest uit met een nieuwe rubriek, waardoor het mogelijk wordt om kipgrillworst in te zenden. Wat vindt je van deze ontwikkeling?
Dat er dit jaar een nieuwe rubriek is vinden wij alleen maar goed. We zien het als een uitdaging en als een mooie kans om te zien of onze kipgrillworst in de smaak valt en waar we deze nog kunnen verbeteren. We doen komende editie zeker mee in alle twee de rubrieken!”

Wil jij ook meedoen met de Grote Grillworsttest 2025? Aanmelden kan via onderstaande button.

Meld je aan voor de Grote Grillworsttest 2025