Corona-gerelateerde klachten? Doe een zelftest of ga naar de GGD

Is de uitslag van de zelftest positief? Dan dien je alsnog een GGD-test doen om de uitslag te bevestigen. Als de uitslag van de GGD-test ook positief is, start de GGD het bron- en contactonderzoek op. Daarnaast heb je een GGD-test nodig om een herstelbewijs te krijgen. 

Als de uitslag van de zelftest negatief is, blijft het belangrijk dat je je houdt aan de basisregels, zoals handen wassen en afstand houden. Een negatieve zelftest sluit corona immers niet 100% uit. Blijven de klachten aanhouden, dan is het belangrijk om de volgende dag opnieuw een zelftest te doen. Worden de klachten erger, of ervaren mensen reuk- of smaakverlies, dan is het nodig om toch een afspraak te maken bij de GGD.  

Lees hier de bekendmaking van de overheid

Sneltest via Spoedtest.nl

KNS werkt weer samen met Spoedtest.nl. Heb jij of heeft een medewerker coronaklachten? Dan kun je een corona sneltest (antigeen) via spoedtest.nl laten uitvoeren. Binnen 30 minuten heb je dan de uitslag. Uiteraard kun je zelf ook gebruik maken van deze dienst. Als KNS-lid betaal je slechts € 23,95 per test (exclusief btw).  Wanneer je je medewerkers wilt laten testen, moeten ze de speciale KNS branchecode gebruiken. Log in op MijnKNS voor de code of check het in de KNS-app. Heb je de KNS-app nog niet gedownload? Vraag snel de downloadlink aan.