Blijf goed letten op de handhaving van maatregelen

Gisteren vond wederom een persconferentie plaats waar het kabinet aanscherping van de maatregelen heeft afgekondigd. Vooralsnog heeft dit geen grote gevolgen voor onze winkels. De oproep aan iedereen in Nederland blijft onverminderd: hou je aan de regels om erger te voorkomen. Blijf dus ook in de winkel goed letten dat jouw klanten zich (kunnen) houden aan de regels. Zorg dat het veilig winkelen is in de slagerij want de gehele detailhandel in ons land wordt nauwlettend in de gaten gehouden.

Volg het brancheprotocol

In de detailhandel zijn afspraken gemaakt over strikte naleving van de protocollen. Voor onze branche geldt het brancheprotocol voor slagers. Handhaving wordt aangescherpt. Als het te druk wordt, of de basisregels worden niet nageleefd kan (een deel van) een locatie gesloten worden. Daarom is het belangrijk, om blijvend, aandacht te houden veilig winkelen. We moeten er met elkaar voor zorgen dat zwaardere maatregelen straks niet nodig zullen zijn. Blijf volhouden. Gebruik ook de handige communicatiemiddelen die wij voor jou hebben ontwikkeld om jouw huisregels onder de aandacht te brengen.

Download hier de handige communicatiemiddelen

Regionale aanpak

In de persconferentie is bekend gemaakt dat ook in de regionale aanpak aanscherping komt. Met name de regio’s met de hoogste besmettingscijfers lopen anders het risico dat winkels en scholen dicht gaan en er een avondklok wordt ingesteld. Voor nu is dit nog niet aan de orde. Mocht dit wijzigen, dan informeren wij je hierover.

Heb je een vraag, wil je advies of wil je overleggen? Wij staan voor je klaar.

Blijf op de hoogte met de KNS-app

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Meld je dan nu aan voor de KNS app.