Ledenvoordeel bij registratie-app en hygiëne-audit van nieuwe hygiënecode

Naar aanleiding van de introductie van de nieuwe Hygiënecode voor het Slagers- en Poeliersbedrijf is de KNS een samenwerking aangegaan met twee partijen om slagers op maat service te verlenen om makkelijker de code in het bedrijf door te voeren.

De registratie-app van Hygienecodeonline.nl

Dit is een applicatie waar al tientallen slagers gebruik van maakten voordat de samenwerking tot stand kwam. Het is een applicatie waarmee je digitaal alle registraties via pc, tablet of telefoon kan uitvoeren.

De meerwaarde van de samenwerking voor de slagers is dat:
- via de app ook de gehele hygiënecode digitaal beschikbaar is.
- via de app ook alle gevalideerde recepten uit de KNS Receptenmap toegankelijk zijn.
- leden van de KNS krijgen een korting van 25% op het maandabonnement voor de hygiënecode en registratiemodule, deze kost voor leden €15.

Via deze tool komt de code dus ook digitaal beschikbaar. Er is een handige zoekfunctie en daarnaast is er de mogelijkheid om een maatwerkcode te maken van jou bedrijf. Registraties moeten uitgevoerd worden volgens de hygiënecode. Maak je geen gebruik van deze app dan kun je ook gebruik maken van kopieën van de formulieren achter in de code. Voor leden is het praktischer om de formulieren (Word) te downloaden uit het dossier hygiënecode op knsnet.nl. Je kunt ze dan passend maken op jouw bedrijf.

Hygiëne-audit Bureau de Wit

Vanwege de betrokkenheid van Bureau de Wit bij de ontwikkeling van de code is er veel kennis aanwezig over de inhoud van deze code. Bureau de Wit (onderdeel van Eurofins) biedt Hygiëne-audits aan om jouw bedrijf te toetsen aan de code. Daarnaast is hulp mogelijk voor instructie van medewerkers (over hygiënecode), etikettering, allergenen en voor bedrijven die een NVWA-erkenning nodig hebben.

De meerwaarde van de samenwerking voor slagers is:
- Leden van de KNS krijgen korting op de diensten van Bureau de Wit
- De aangeboden diensten zijn afgestemd met de KNS. Hierdoor worden maatwerk diensten aangeboden. De audits, voorheen hygiënemetingen, zijn afgestemd op de nieuwe hygiënecode. Zo wordt er rekening gehouden met de nieuwe keukenprocessen en nieuwe beheersmaatregelen. Om de diensten van Bureau de Wit op een hoog niveau te houden worden aanmeldingen en rapportages gedeeld met de KNS.

Meer informatie over de Hygiënecode voor het Slagers- en Poeliersbedrijf