Doe mee met de vakwedstrijd Lekkerste Bal Gehakt 2023

De vakwedstrijd Lekkerste Bal Gehakt komt er weer aan. De keuring van de klassieker uit de Hollandse keuken vindt plaats op 13 september. Dit is jullie moment om mee te doen en de jury te imponeren met jullie ambachtsproduct. Meedoen met een vakwedstrijd geeft niet alleen inzicht in jullie product. Het kan jouw winkel ook veel publiciteit opleveren. Deze vakwedstrijd is exclusief voor KNS-leden en de prijsuitreiking vindt plaats tijdens de VAS-beurs op 25 of 26 september.

Keuring

De keuring van de Lekkerste Bal Gehakt vindt plaats onder leiding van het Expertisecentrum voor het Slagersambacht. De gehaktballen worden op diverse componenten beoordeeld. Niet alleen de smaak, maar ook de geur, samenstelling, consistentie, bewerking en het aangezicht en snijvlak tellen mee in de beoordeling. Elke deelnemer ontvangt na de prijsuitreiking een juryrapport met de eventueel te verbeteren punten. Het juryrapport kan helpen om jouw product verder te optimaliseren.

Vakkundige jury

De vakkundige jury bestaat deze editie uit branche erkende meesterverkoper Christiaan Verkuijl en Jean Pierre Jongmans van Keurslagerij Jongmans (winnaar 2022). Vanuit het Expertisecentrum voor het Slagersambacht voegen gecertificeerde productkeurmeesters Jurgen Buurman en Ronnie Poeste zich bij de jury.

Inleveren

De gehaktballen kunnen fysiek of per post worden ingeleverd bij SVO in Houten. Zorg er wel voor dat ze uiterlijk dinsdag 12 september om 15.uur aanwezig zijn op het volgende adres: SVO, Sleepboot 2, 3991 CN in Houten. Lees de spelregels vooraf aandachtig door om teleurstellingen te voorkomen.

Uitreiking

De prijsuitreiking vindt plaats tijdens de VAS-beurs in september. Meer informatie over de uitreiking volgt later.

Meld je aan

Door dit formulier in te vullen, ga je akkoord met de Privacyverklaring en de spelregels.