Week van de Slager update: meer dan 100 slagers doen mee

Van 11 tot en met 16 mei wordt de Week van de Slager gehouden, een initiatief van de Stichting Opleidingsfonds Slagersbedrijf. De week is bedoeld om het perspectief van het veelzijdige en creatieve slagersvak te laten zien en ervaren. Het thema is ‘een verrassend veelzijdig vak’. Hoe meer slagers mee doen, des te meer aandacht het slagersvak krijgt. Laten we met elkaar zorgen dat het slagersambacht weer in de vizier kom van de consument én dat de branche gezien wordt als potentiële werkgever. Want dat verdient het. De eerste 100 slagers hebben zich aangemeld, maar dat mag nog veel meer worden!

Door mee te doen met de Week van de Slager met je eigen programma, geef je een kijkje in het atelier van de slager en laat je letterlijk het slagersambacht proeven, beleven en zien. Je stelt je eigen programma samen en op welke dag/dagen. Zo kun je bijvoorbeeld op woensdag een klas van een lokale basisschool/ VMBO uitnodigen om een bezoek te brengen aan de slagerij. Hiervoor is een handige toolkit beschikbaar. Vrijdag organiseer je 's avonds een leuke barbecueworkshop (al dan niet tegen betaling) en op zaterdag een open huis.

Meer tips:

  • Proeverij in de winkel, laat de creativiteit en ambacht zien en proeven.
  • Kleurwedstrijd of denk eens aan een receptenwedstrijd, voor klanten of voor kinderen.
  • Herkenningstafel. Leg 10 producten blind in jouw toonbank en de klant raden welk stukje vlees dat is.
  • Barbecue voor de deur, daar komen consumenten altijd op af.
  • Rondleiding/openhuis voor consumenten. Productie, uitbenen, rookkast, alle facetten van de slagerij kun je laten zien.
  • Rondleiding op de boerderij waar jouw vee vandaan komt
  • Demonstratie: half varken uitsnijden, runderstomp of lam uitbenen
  • Workshop verse worst, paté of hapjes maken voor klanten of op inschrijving.
  • Wedstrijd worst happen. Oudhollands koekhappen, maar dan met een plakje worst.
  • Blind proeven. Quiz waarbij klanten drie producten te proeven (bijvoorbeeld grillworst, kookworst en droge worst krijgen en mogen raden wat ze eten.
  • Raad het gewicht van de gehaktbal/staartstuk/tong/saucijs. Maak ter afsluiting een foto van het product op de weegschaal om de winnaar te communiceren.

Of bel voor meer tips. Wij denken graag met je mee!

Promotie

Als deelnemer ontvang je een uitgebreid promotiepakket voor in de winkel en op narrow casting. Dit promotiepakket is kosteloos. 

Meld je nu aan

Let op: de Week van de Slager is bestemd voor alle slagers die ambachtelijke slagershandelingen verrichten, zichtbaar voor winkelend publiek en als onderdeel van dagelijkse activiteiten.

Door het formulier in te vullen, ga je akkoord met de privacyverklaring.