Voorronde International Young Butchers’ 2018 op komst

Het Nederlandse team heeft fantastisch gepresteerd tijdens de International Young Butchers’ Competition 2017. Editie 2017 is nog maar net achter de rug en de voorbereiding voor 2018 gaan al van start. Volgend jaar vindt de IYBC plaats op 27 en 28 februari 2018 in Parijs, aanmelden kan tot 30 juni aanstaande.

Afgelopen competitie ging Wiebe Merkus met maar liefst vier bekers naar huis en Dennis de Geijter nam een beker mee voor zijn eerste plaats. Als team eindigde Nederland op de derde plaats.

Duidelijk is dat de reserve-kandidaat van dit jaar, Wessel Starink zeker voor Nederland uitkomt bij deze wedstrijd. Het Nederlandse team heeft echter uitbreiding nodig met een kandidaat en reserve-kandidaat (die in 2019 zeker is van deelname). Daarom is er een nationale voorronde op maandag 4 september aanstaande.

Als ondernemer kun je helpen om ook in 2018 weer in de prijzen te vallen. Het is aan jou om die enthousiaste en gedreven student in jouw bedrijf te stimuleren om deel te nemen!

Deelname aan vakwedstrijden onderstreept het ambacht en het vakmanschap in de slagerij. Winnaars van vakwedstrijden nemen niet alleen roem, eer en een beker in ontvangst maar zien uit hun deelname ook vaak positieve commerciële resultaten naar voren komen, juist ook bij jonge slagers. Deelname aan vakwedstrijden draagt bij om het slagersvak op een positieve manier op de kaart te zetten.

Waarom studenten stimuleren deel te nemen?

Voor ondernemers is het een kans om studenten te stimuleren om mee te doen aan de komende IYBC en zo een positieve bijdrage te leveren aan het imago van het slagersvak.

Natuurlijk gun jij ook jouw studenten of jonge medewerkers om een internationale vakervaring op te doen en zich te ontwikkelen door de krachten te meten met de internationale top. Deze ervaring biedt vanzelfsprekend ook voordeel voor ondernemers. Daarnaast is deelname:

  • het uitwisselen van kennis en vaardigheden;
  • het ondersteunen en verbeteren van het opleidingsniveau;
  • internationale uitwisseling van gedachten en begrippen;
  • internationale ervaring en contacten opdoen;
  • invullen van de kans van je leven op vakgebied.

 Wie mag deelnemen:

  • Student is werkzaam bij een bij de KNS aangesloten leerbedrijf
  • Student is op 31 december 2018 maximaal 25 jaar oud
  • Student volgt minimaal een niveau 3-opleiding en is op of rond het moment van deelname nog in opleiding bij SVO

Daarnaast moet de student de volgende vaardigheden in huis hebben

  • Minimaal 2 jaar werkzaam in de slagerij
  • Ervaring in uitbenen
  • Ervaring in bewerken / verwerken rundvlees
  • Ervaring in productie en presentatie van kant en klare vleesproducten/veka’s
  • Creatief en innovatief kunnen denken

In de aanloop van de Internationale wedstrijd in februari 2018, moeten deelnemers bereid zijn de nodige trainingsarbeid te verrichten. SVO organiseert centrale trainingsdagen waar deskundige in- en externe trainers worden ingezet voor instructie en oefening. Ook moeten de deelnemers in het (leer)bedrijf de nodige tijd besteden aan de meegegeven opdrachten om zich optimaal voor te bereiden.

De International Young Butchers’ Competition is een internationale vakwedstrijd onder auspiciën van de International Butchers Confederation te Brussel. De KNS is lid van deze organisatie. De KNS-voorzitter is bovendien vice-voorzitter van deze organisatie.

Aanmelden kan tot 30 juni

De inschrijving voor de voorrondes sluit op 30 juni aanstaande. Meer informatie nodig over het wedstrijdprogramma of interesse? Neem dan contact op met de SVO-mentor van de locatie van jouw student.