Aankoop in de slagerij |
- Kost moeite.
- 99% koopt bij de supermarkt.
- Winkelen ze bij de boerderij dan speelt prijs geen rol, “heel gek eigenlijk”. -
|
“Weet niet waar het vandaan komt”
+ Bourgondiër, maatwerk, gunfactor
|
+/- Prijs is niet altijd duurder, kost wel meer tijd, ga er vanuit dat het niet uit Ierland komt.
+ Kwaliteit: verser, niet te veel afval, ziet er goed uit, luxer vlees op maat, blindelings
vertrouwen waar hij zijn vlees vandaan haalt, “Slager heeft vlees van boeren die goed doen voor de dieren, goed met vee omgaan, niet opgehokt”.
|
+ “Liefde voor het dier, mensen die lol hebben in het werk, weidser, veel gras, minder
machinaal, aangeven hoeveel gram, geen water bij het ontdooien, krimpt ook minder in de pan, geen
gesleep met dieren.”
|
+/- “Of er met de supermarkt echt een groot verschil is vraag ik mij af.” Bij slager gaan ze
er vanuit dat het vlees uit NL komt en diervriendelijker is geslacht, “ga het niet vragen”.
|
herkomst |
Op herkomst willen enkelen wel letten, maar in de winkel doen ze dat niet, dan is het
toch prijs; “nice to know, keuze wordt er niet op gebaseerd”.
|
Herkomst en dierenwelzijn letten ze niet op, “de slager heeft geen keurmerk” en navragen doen ze het niet. |
“Bij de slager ga ik er
vanuit dat het uit NL komt.”
|
Herkomst wordt als ‘niet duidelijk’ ervaren
|
+ Weet wie je kan aanspreken, komt van rustieke platteland mooie stukken vlees. |