Training Uitbener varkensvlees gaat van start

Slagers willen graag zo vroeg mogelijk in de productieketen zelf de kwaliteit kunnen bepalen. Dat betekent dus na het slachtproces zelf het halve varken uitsnijden en het uitbenen van de technische delen. Hierdoor ontstaan snitten die passen in de verdere verwerking van het eigen bedrijf. Het snij-, indroog- en waardeverlies heb je als ondernemer dan zelf voor een belangrijk deel in handen en het rendement van de vierkantsverwaarding van een half varken of technische delen is optimaal.

SVO vakopleiding food biedt onder de vlag van het Expertisecentrum voor het Slagersambacht de training Uitbener varkensvlees aan. Deze training start op 25 maart op de locatie van branche erkende meesterslager Herman ter Weele te Oene. SVO-trainer Jan Snijders verzorgt 4 trainingsdagen en Herman ter Weele zal als praktijkleermeester de deelnemers aan deze training tussentijds coachen en ondersteunen bij het oefenen van de uitsnij- en uitbeenvaardigheden van varkensvlees. De training wordt afgesloten met een officieel examen en de geslaagde deelnemer ontvangt een persoonsgebonden certificaat dat wordt erkend door het Expertisecentrum voor het Slagersambacht.

De trainingsdagen zijn op 25 maart, 8 en 22 april, 6 mei en het examen staat gepland voor 6 juni bij Slagerij Ter Weele, Houtweg 8 in Oene. In overleg met de deelnemers worden afspraken gemaakt voor tussentijdse oefensessies. Aanmelden kan op: www.svo.nl/training/training-uitbener-varkensvlees.

Subsidies

Vanuit Stichting Opleidingsfonds Slagersbedrijf (Sovvb) is subsidie beschikbaar voor trainingen.

Meer weten