Top 10 Lekkerste Bal Gehakt 2019 bekend!

De keuring van de Lekkerste Bal Gehakt zit erop en het is de jury gelukt om een winnaar van 2019 aan te wijzen. Maar liefst 73 slagers hebben meegedaan aan onze vakwedstrijd. De jury, bestaande uit de branche erkende meesterslager Dennis van Dun, de winnaar van de Lekkerste Bal Gehakt 2018 Marco van Strien en Pepijn Putman van de gelijknamige slagerij en tevens keurmeester Stichting Expertisecentrum Slagersambacht, had de moeilijke taak om te bepalen wie de meest smaakvolle bal met een ambachtelijk karakter heeft. Maar het is gelukt!

Tijdens de keuring zijn de producten met zorg gekeurd op onder andere smaak, geur, samenstelling en bewerking. Er is zowel koud als warm gekeurd. Ondanks de verschillende samenstellingen van de ballen, zowel in structuur als in smaak, is het de jury gelukt om de 10 finalisten te selecteren. Volgens de jury is de perfecte bal rond, mooi gebruind met een goede bite en een zuivere vleessmaak.

Top tien

In willekeurige volgorde:

Slagerij Beerens, Eindhoven
Keurslagerij De Kwant, Hank
Valk Versmarkt, Voorschoten
Keurslagerij M. van de Weg, Genemuiden
Keurslager Jongmans, Klundert
Vleeschmeester Beerens, Liempde
Maarnse Slagerij, Maarn
Keurslagerij van Hest, Goirle
Keurslager Koen van Vugt, Drunen
Keurslagerij JK van Hoof, Udenhout

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking vindt plaats op 5 november tijdens de VAS beurs in Amsterdam. Daar maakt presentatrice Corine Boon bekend wie de Lekkerste Bal Gehakt 2019 heeft gewonnen.