Studenten helpen ondernemer met fysieke winkel om online te ondernemen

Om MKB-ondernemers met een fysieke winkel in deze tijd te helpen de stap te zetten van offline naar online heeft het Retail Innovation Platform, samen met Retail Insiders & Future-Proof Retail, het initiatief “Eerste hulp bij online retail” opgezet. Met dit initiatief koppelen ze retailers aan studenten (individueel of als projectgroep) die middels concrete opdrachten retailers op afstand helpen om de stap naar online te zetten. Ondernemers kunnen zich inschrijven via dit formulier t/m 30 april 2020. De studenten gaan in de periode mei t/m half juli voor je aan de slag.

Hoe werkt het?

Kies als retailer een van de vraagstukken die het beste aansluit bij de online ambities voor jouw winkel. De vraagstukken vind je hier. Meld je daarna aan via dit formulier, dan gaan zij op zoek naar een student of projectgroep die je hierbij kan helpen. Zodra zij die gevonden hebben, koppelen zij de juiste contactpersoon aan je per e-mail. Verdere verfijning van de opdracht en/of werkzaamheden, wordt besproken tussen student, hogeschool-begeleider en jou.

Wat verwachten zij van jou als ondernemer?

Als een student voor je aan de slag gaat, verwachten ze dat de ondernemer wekelijks contact heeft met de student (of projectgroep). Te denken valt aan 1 tot 2 uur per week tijd voor de student(en). Zo kunnen eventuele tussenproducten en voortgang besproken worden, wordt de student goed begeleid en kan hij/zij voor jou het beste resultaat neerzetten.

Wat kan je verwachten?

De studenten voeren de werkzaamheden op afstand uit, tussen mei en juli 2020. Het Retail Innovation Platform heeft hier een matchmakingfunctie: zij zoeken naar een match tussen de ondernemer en student (hogeschool) en koppelen die aan elkaar. Het resultaat dat je als ondernemer kan verwachten zijn met name concrete en bij jouw winkel en mogelijkheden passende adviezen met betrekking tot het gekozen vraagstuk. Zij kunnen niet garanderen dat we een student voor je vinden, maar ze doen ons best voor je.

Meld je aan