Slagers gewoon open ondanks Corona-maatregelen

De impact van het coronavirus op de maatschappij is enorm. Consumenten slaan massaal boodschappen in. “In deze tijd willen mensen extra goed voor hun voeding zorgen. Weet dat de slagers en de andere lokale versspecialisten open zijn om consumenten in hun dagelijkse behoefte aan gezonde voeding te voorzien,” bevestigt Marian Lemsom, directeur Koninklijke Nederlandse Slagers. “Slagers en ook poeliers bieden vandaag de dag een heel breed assortiment. Naast vlees bieden zij ook soepen en maaltijden, en zij spelen deze tijden ook goed in op online bestellen en bezorgen.”

Hygiënemaatregelen

Niet alleen supermarkten blijven open, ook de versdetailhandel zoals de slagers, bakkers, groente- en visspecialisten en poeliers zijn open om zo in de dagelijkse behoefte aan voeding te voorzien. In deze branches worden uiteraard extra hygiëne maatregelen getroffen. De voorraden zijn op peil om te zorgen dat consumenten hun boodschappen op een normale manier kunnen doen. “Er ontstaan veel lokale initiatieven waarbij slagers bestellingen aannemen om de boodschappen voor hun alvast klanten klaar te maken. Zo is er minder wachttijd in de winkel. Je ziet ook dat een groot aantal slagers de boodschappen bezorgt. Ook hier blijkt weer de maatschappelijke karakter en sociale rol van de slager.”

Horeca

De afgelopen week was een drukke week bij de slagers. Wel zijn veel slagers geconfronteerd met annuleringen van diverse cateringactiviteiten zoals hapjes, broodjes en buffetten. Voor horeca-slagerijen is de impact, door de sluiting van de horeca, desastreus. De KNS is bezig de gevolgen hiervan in beeld te brengen.

De KNS behartigt sinds januari 2020 ook de belangen van de leden van de NBPW, de branchevereniging van de poeliers en wildhandelaren.